Patronat: 25.000 de români vor pleca în weekend-ul ulterior Sfantului Valentin în minivacanțe în țară, cu 20 % mai puțini decât anul trecut

Patronat: 25.000 de români vor pleca în weekend-ul ulterior Sfantului Valentin în minivacanțe în țară, cu 20 % mai puțini decât anul trecut
scris 14 feb 2018

În jur de 25.000 de români vor pleca, cu ocazia Valentine's Day, în minivacanțe în țară, cele mai căutate destinații interne fiind marile orașe, care atrag turiștii cu restaurante și cluburi, hotelurile de lux din zona montană, hotelurile cu facilități SPA din stațiunile balneare și pensiunile rurale, arată un studiu al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

În fiecare an, HoReCa este industria conectată cel mai puternic la fenomenul Valentine's Day. Fie că vorbim de hoteluri, restaurante, florării, laboratoare de patiserie, cofetării sau alte activitati conexe turismului, toate s-au pregătit pentru Ziua Îndrăgostiților.

"Întrucât Ziua Îndrăgostiților a căzut în timpul săptămânii, hotelierii și proprietarii de restaurante au făcut oferte pentru weekendul care urmează acestei sărbători. Pe de altă parte, românii nu vor renunța la distracție chiar dacă vor sărbători în localitatea de reședință, deoarece restaurantele, cluburile și barurile vin cu oferte create special pentru această zi", a declarat Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele FPTR.

Ofertele turistice speciale pregătite includ, pe lângă serviciile de cazare, în funcție de imaginația hotelierilor, coșuri cu fructe, sticle de șampanie, cină romantică cu meniu specific evenimentului și muzică live, acces gratuit la piscină, saună, jacuzzi, duș emotional, masaj in cuplu, sau aromoterapie.

EXCLUSIV Site-ul oficial de turism al României, închis pentru neplată. Noul ministru vrea să plătească deblocarea din banii lui UPDATE Site-ul a fost redeschis, ministerul aflând de la Profit.ro de închidere CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Site-ul oficial de turism al României, închis pentru neplată. Noul ministru vrea să plătească deblocarea din banii lui UPDATE Site-ul a fost redeschis, ministerul aflând de la Profit.ro de închidere

Pe primul loc în topul destinațiilor care atrag turiști de Valentine's Day se află Valea Prahovei, urmată de stațiunile balneare. Pe Valea Prahovei, ofertele încep de la 250 lei la un hotel de 3* și ajung la 800 lei la un hotel de 5*, pentru sejur de 2 nopți cu mic dejun si cină festivă.

Pentru această sărbătoare s-au pregătit și hotelierii din stațiunile balneare, unde tarifele încep de la 150  lei pentru sejur de 2 nopți, la un hotel de 3* cu mic dejun și ajung la 650 lei pentru sejur de 2 nopți, la un hotel 5* cu demipensiune.

În acest an, hotelierii de pe litoral au creat puține oferte speciale, însă există câteva unități de cazare care așteaptă îndrăgostiții care vor să petreacă câteva zile la malul marii, într-un cadru romantic. Majoritatea ofertelor sunt în hoteluri de 4*si 5*, unde tarifele încep de la 400 de lei pentru sejur de 2 nopți cu mic dejun si cină festivă.

Pentru românii care vor sărbători acasă, restaurante și cluburile vin și ele cu oferte create special pentru această zi cu tarife incepand de la 100 lei.

Și în anul 2018, dragostea nu are frontiere, de aceea unii românii aleg să sărbătorească în destinații externe apropiate, astfel că un city break într-un oraș european reprezintă varianta ideală. Fiind perioada de extrasezon, tarifele sunt considerabil mai mici, iar destinații precum Roma și Paris devin mai accesibile, cu tarife pornind de la 130 euro/persoană/pachet.

Cu toate acestea, FPTR estimează că în 2018 românii cheltuiesc mai puțin de Sfântul Valentin, din mai multe motive:infrastructura de transport este în continuare neadecvată pentru un flux sporit de turiști; Valentine's Day se succede imediat vacanței elevilor, ceea ce aduce un minus în bugetul românilor; există temeri legate de veniturile viitoare din salarii, ceea ce creează o reținere față de cheltuielile de vacanță.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
turisti
romania
valentine's day