Peru mărește cota de vizitatori la Machu Picchu, după protestele turiștilor

Peru mărește cota de vizitatori la Machu Picchu, după protestele turiștilor
scris 29 iul 2022

Peru a mărit numărul de vizitatori autorizați să intre zilnic în cetatea incașă Machu Picchu, de la 4.000 la 5.000, după protestele turiștilor, au anunțat autoritățile locale, potrivit Le Figaro.

"Unitatea de Gestionare a Machu Picchu (UGM) a fost de acord să crească capacitatea de intrare în Llaqta (cetatea) la 5.044 de persoane pe zi", față de 4.044 anterior, se arată într-un comunicat.

FOTO Muzeul Fotbalului poate aduce Bucureștiului milioane de euro la buget CITEȘTE ȘI FOTO Muzeul Fotbalului poate aduce Bucureștiului milioane de euro la buget

Cetatea este situată la 110 km de Cuzco, fosta capitală a Imperiului Inca, și a fost construită în secolul al XV-lea de împăratul Pachacutec, scrie News.ro

"Această decizie a fost luată pentru a răspunde, în mod excepțional, la cererea vizitatorilor", a adăugat UGM.

Ministerul peruan al Culturii anunțase că biletele se vând până la 19 august.

Miercuri, aproximativ o mie de turiști au manifestat în satul Machu Picchu pentru a protesta împotriva lipsei de bilete disponibile. Turiști din Spania, Columbia, Chile și Franța au blocat temporar linia de cale ferată. 

Machu Picchu este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1983. În 2019, anul de dinaintea pandemiei, cetatea a primit 1,5 milioane de vizitatori, potrivit cifrelor oficiale.

În prima jumătate a acestui an, au fost aproximativ 400.000 de vizitatori. Biletul pentru a intra în Machu Picchu costă echivalentul a 40 de dolari pentru străini și 16 dolari pentru peruani. 

viewscnt
Afla mai multe despre
machu picchu
turisti
peru