Peste 1.000 de locuri de cazare rămân deschise de Crăciun și Revelion în Deltă, de două ori mai multe decât anul trecut

Peste 1.000 de locuri de cazare rămân deschise de Crăciun și Revelion în Deltă, de două ori mai multe decât anul trecut
scris 21 sep 2018

Mai multe hoteluri și pensiuni din Deltă care cumulează peste 1.000 de locuri de cazare, și-au anunțat intenția de a rămâne deschise pentru a primi turiști de Crăciun și Revelion, dublându-se, astfel, față de anul trecut, capacitatea de cazare disponibilă, potrivit unui studiu al Green Village, resortul de 4 stele din Sfântu Gheorghe, administrat de Grupul Eurolines Romania. Hotelierii se așteaptă ca din ce în ce mai mulți turiști, inclusiv o parte dintre cei cu vouchere de vacanță, care n-au mai găsit loc la mare în vară, să aleagă Delta pentru Crăciun și Revelion, o destinație mai ieftină, mai caldă și mai puțin aglomerată decât stațiunile montane în perioada sărbătorilor de iarnă.

Câteva hoteluri importante și mai multe pensiuni din Deltă rămân deschise în acest an pentru sărbătorile de iarnă, în timp ce o parte dintre structurile de cazare din această destinație și-au închis deja porțile, iar cealaltă parte își va închide porțile la jumătatea lunii octombrie. Cu toate acestea, structurile de cazare care rămân deschise până pe 3 ianuarie, pentru a putea organiza și Crăciunul, și Revelionul, cumulează peste 500 de camere, respectiv mai mult de 1.000 de locuri. Prin comparație, anul trecut, de Crăciun și Revelion au fost disponibile în Delta Dunării doar circa 500 de locuri de cazare.

"Deja, din această toamnă se constată o creștere cu 25% a cererii pentru Delta Dunării. Acum, la jumătatea lunii septembrie, avem un grad de ocupare de 75% față de peste 65% anul trecut, iar pentru luna octombrie estimăm că resortul va fi ocupat în proporție de 45%, comparativ cu 22% în octombrie 2017", a declarat Laurențiu Butuc, directorul general al Green Village Resort.

Numărul turiștilor care vin în Deltă în perioada de iarnă crește puternic din mai multe motive: vin din ce în ce mai mulți turiști străini, companiile românești organizează diverse evenimente în această perioadă, iar numărul celor care aleg Delta pentru Crăciun și Revelion în detrimentul stațiunilor montane, crește puternic, pentru că un sejur în Deltă este mai ieftin de Revelion decât în miezul verii, în timp ce sărbătorile de iarnă în stațiunile de la munte sunt cele mai scumpe din an. La Green Village, de exemplu, un pachet de trei nopți de cazare de Crăciun, cu pensiune completă, cu mese tradiționale și program de entertainment, costă 230 de euro de persoană, iar un pachet similar de Revelion are prețul de 335 de euro de persoană.

Numărul de turiști în Delta Dunării s-ar putea dubla în acest an CITEȘTE ȘI Numărul de turiști în Delta Dunării s-ar putea dubla în acest an

"În Deltă nu este atât de frig iarna sau, oricum, nu atât de frig ca la munte. Oamenii vin aici pentru sărbătorile de iarnă ca o alternativă la aglomerația, agitația și prețurile mari de pe Valea Prahovei. Vin pentru experiență, pentru un altfel de Crăciun sau Revelion. Vremea este mai blândă, iarna este ca o toamnă întârziată, Dunărea nu îngheață până la jumătatea lunii ianuarie, iar turiștii se pot plimba cu barca, pot pescui și pot observa păsările prădătoare. Ne așteptăm ca în următoarele două luni, dar mai ales de Crăciun și Revelion, să avem un număr important de turiști cu vouchere de vacanță", a afirmat Laurențiu Butuc.

Cei care iubesc natura vor constata că în această perioadă păsările prădătoare vin să poposească în Deltă și că aici se pot derula diverse activități, de la pescuit clasic și vânătoare, până la excursii cu barca, vizite la diverse site-uri arheologice, mănăstiri și biserici etc. Pe lângă cele de mai sus, turiștii se pot bucura de spa & saună, fitness, kid’s club, book lounge, brasserie și cinema. Cei care iubesc gastronomia vor descoperi un mix de preparate unic în România. În Deltă, mâncarea este gătită în continuare după rețete vechi, păstrate nealterate de către locuitori. 

Resortul Green Village 4* din localitatea Sfântu Gheorghe din Delta Dunării, are 90 de camere duble, apartamente cu 2 și 3 dormitoare și penthouse-uri cu vedere la lacurile și canalele Dunării. 2018 este cel de-al patrulea an de funcționare al Green Village Resort de la preluarea sa de către Eurolines Group, fiind și prima investiție în hotelărie a grupului condus de Dragoș Anastasiu.

Green Village Resort 4* a încheiat anul trecut cu o cifră de vânzări de aproximativ 2,2 milioane euro, cu 22% mai mare față de anul precedent. Numărul de turiști români și străini care au vizitat resortul a crescut în 2017 cu 10% comparativ cu 2016 și a depășit 11.000 persoane. Pentru 2018, Green VillageResort 4* estimează o cifră de vânzări mai mare cu 15% față de nivelul din 2017 și va continua investițiile, bugetate la aproximativ 300.000 euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
delta dunarii
turisti
craciun
revelion
dragos anastasiu
green village