Proiect de cinci milioane de euro pentru dezvoltarea ''Litoralului Vestului''

Proiect de cinci milioane de euro pentru dezvoltarea ''Litoralului Vestului''
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2024

Zona de agrement Ghioroc, supranumită "Litoralul Vestului", datorită plajei de 11.000 de metri pătrați cu nisip fin și lacului de 66 de hectare, va fi dezvoltată printr-un proiect de 5.000.000 de euro, care prevede, între altele, lucrări de infrastructură, realizarea unei baze sportive și refacerea plajei, pe care vor fi amplasate mai multe umbrele din stuf.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan, a declarat că sezonul estival la Plaja Ghioroc va fi deschis oficial la finalul lunii iunie, chiar dacă zona de agrement poate fi vizitată de turiști și acum, pentru că unii comercianți și-au început activitatea.

Nicolescu, ANAT: Hotelurile din București sunt aproape pline, cu toate că prețurile au crescut CITEȘTE ȘI Nicolescu, ANAT: Hotelurile din București sunt aproape pline, cu toate că prețurile au crescut

Față de anul trecut, în acest sezon nu vor exista schimbări majore privind facilitățile oferite turiștilor, în afară de faptul că în zona comercială va funcționa un nou restaurant și un loc de joacă pentru copii. Edilul a precizat însă că la Plaja Ghioroc va fi implementat primul proiect de dezvoltare cu fonduri europene de când comuna a devenit stațiune de interes local (2020), scrie Agerpres.

"Este vorba de un proiect de 5.000.000 de euro care va fi depus în acest an pentru finanțare prin ADR Vest. Vom realiza, în zona de agrement Ghioroc, care are în total 105 hectare, aici incluzând lacul și toate facilitățile pentru turiști, lucrări de infrastructură, vor reface promenada și plaja din nisip, pe care vom instala mult mai multe umbrele, așa cum ne-au cerut turiștii. Vom amplasa o scenă permanentă iar lângă sala de sport aflată deja în construcție cu fonduri de la Compania Națională de Investiții, prin acest proiect european vom realiza un teren deschis pentru diferite sporturi", a declarat edilul.

În sezonul estival din 2023, "Litoralul Vestului" a fost vizitat de aproximativ 120.000 de persoane, cu 10% mai multe decât în 2022. Spre comparație, Ștrandul Neptun din Arad, în trecut considerat cel mai mare din România și al doilea cel mai mare din Europa aflat pe o apă curgătoare, a avut anul trecut puțin peste 83.000 de vizitatori.

Plaja Ghioroc, aflată la circa 20 de kilometri de orașul Arad, este folosită de zeci de ani de turiști, însă în ultimii ani aici au apărut investiții publice și private care au atras mii de vizitatori, mai ales din zona de vest a țării și din Ungaria.

Lacul Ghioroc are o suprafață de 66 de hectare și o adâncime maximă de 15 metri, iar plaja este amenajată cu palmieri, umbrele, baldachine, terase, tobogane de apă, locuri de joacă pentru copii și un camping. Accesul este liber, dar șoferii trebuie să plătească o taxă de parcare de 10 lei pe zi, bani pe care administrația locală îi folosește pentru a întreține zona de agrement.

viewscnt
Afla mai multe despre
ghioro
arad