Recapitulare după vacanțe la Băile Felix

Recapitulare după vacanțe la Băile Felix
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 16 nov 2019

Turism Felix, societate care operează 5 hoteluri în Băile Felix din portofoliul SIF Transilvania, și-a majorat cu aproape o treime profitul net la 9 luni, după ce a tras linie pentru sezonul estival. Compania menționează în raportarea către bursă efectul tichetelor de vacanță asupra rezultatului financiar.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Compania hotelieră Turism Felix (TUFE) a realizat la 9 luni venituri totale de 73,29 milioane lei, în creștere cu 20,60% față de cele de 60,77 milioane de lei din exercițiul financiar anterior. În același interval de raportare, cheltuielile totale s-au majorat cu 18,87%, la 56,75 milioane de lei, de la 47,74 milioane lei.

Societatea a realizat astfel un rezultat operațional de 16,54 milioane lei, cu 26,94% peste cel de 13,03 milioane lei din primele 3 trimestre ale anului trecut. O dinamică apropiată, +29,34%, l-a avut și profitul net, care a crescut la 16,09 milioane lei, de la 12,44 milioane lei. Compania a mențonat în raportarea către bursă „efectul modificărilor legislative privind acordarea tichetelor de vacanță”.

EXCLUSIV Omul de afaceri Virgil Călina, proprietarul unui mare distribuitor român de alcool, aduce în București, în premieră, Holiday Inn, unul dintre cele mai mari lanțuri hoteliere din lume CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Omul de afaceri Virgil Călina, proprietarul unui mare distribuitor român de alcool, aduce în București, în premieră, Holiday Inn, unul dintre cele mai mari lanțuri hoteliere din lume

Acționarul majoritar al Turism Felix este SIF Transilvania (SIF3), cu o participație de 63,20%, iar un al 2-lea acționar semnificativ este SIF Oltenia (SIF5) care și-a suplimentat deținerea la 28,97% inclusiv cumpărând un pachet de 7% din acțiunile societății de la compania Rieni Drinks, a fraților Ioan și Viorel Micula, oameni de afaceri cu investiții relevante în industria băuturilor răcoritoare.

Turism Felix operează 5 hoteluri din Băile Felix, respectiv International (4 stele), Termal (3 stele), Nufărul (3 stele), Poienița (3 stele) și Mureș (2 stele). La 30 septembrie, compania avea active totale de 246,45 milioane de lei, în urcare cu 5,17% față de cele de 234,33 milioane de lei de la sfârșitul anului trecut. În același răstimp, dacă datoriile totale s-au majorat cu 2,84%, la 23,54 miloane lei, de la 22,89 milioane lei.

Turism Felix este listată la cota pieței reglementate a Bursei de Valori București din anul 2007, iar la ultimul preț de închidere, de 0,3260 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a societății este de 161,74 milioane de lei (33,93 milioane de euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
turism felix
bvb
bursa
sif transilvania
sif oltenia
ioan micula
rieni drinks