Serialul Wednesday a adus un boom turistic în România. Americanii vin pe platoul de filmare

Serialul Wednesday a adus un boom turistic în România. Americanii vin pe platoul de filmare
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 ian 2023
Filmarea serialului Wednesday în România și succesul răsunător al acestuia stimulează turismul local. Interesul este în creștere atât din partea turiștilor români, cât și din partea străinilor, europeni sau din afara Europei.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară
 
VIDEO Tranzacție surpriză: Alecsandru Rasidescu vinde Stera Chemicals, printre principalii distribuitori de materii prime din România, marelui rival german CITEȘTE ȘI VIDEO Tranzacție surpriză: Alecsandru Rasidescu vinde Stera Chemicals, printre principalii distribuitori de materii prime din România, marelui rival german

Wednesday a devenit unul dintre cele mai mari succese ale Netflix în 2022 și unul dintre cele mai de succes show-uri de pe platforma de streaming din toate timpurile, cu peste 1 miliard de ore vizionate. 

Popularitatea semnificativă a Wednesday în întreaga lume atrage fanii către România, unde serialul a fost filmat, fiind un important impuls turistic. Astfel, potrivit Euronews, succesul internațional al Wednesday a dus la un boom turistic în România. 
TAROM introduce catering contra-cost după mai bine de doi ani în care a dat pasagerilor doar apă CITEȘTE ȘI TAROM introduce catering contra-cost după mai bine de doi ani în care a dat pasagerilor doar apă

De la lansarea serialului, agenția de turism americană Expedia a înregistrat o creștere de 55% a căutărilor de hoteluri din România, deoarece fanii vor să viziteze platourile de filmare și locurile prezentate în serialul creat de Tim Burton.

Nu doar Bucureștiul a înregistrat o creștere a numărului de turiști, ci și zonele rurale din România au înregistrat o creștere de 15% a căutărilor pe Expedia. Creșterea turismului este foarte bună pentru economia locală, deoarece stimulează afacerile hotelurilor, restaurantelor și ale altor afaceri mici din zonă.
 
Turismul legat de seriale este la modă în acest moment. Alte producții, cum ar fi House of the Dragon și The Rings of Power, stimulează turismul în destinații precum Islanda, Regatul Unit, Los Angeles sau Noua Zeelandă.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
wednesday
wednesday romania
serial romania
turism
turisti romania
wednesday turism
turisti straini