Spania a pierdut în șase luni 40 de milioane de turiști și 50 de miliarde de euro

Spania a pierdut în șase luni 40 de milioane de turiști și 50 de miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2020

Ca urmare a restricțiilor și a carantinei impuse în numeroase țări în scopul combaterii pandemiei de coronavirus, Spania va încheia perioada ianuarie-august cu circa 40 de milioane de turiști străini în minus față de anul precedent, care ar fi cheltuit în țară aproximativ 50 de miliarde de euro, a transmis duminică EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Teama turiștilor de a nu se infecta este un alt motiv care explică scăderea drastică a deplasărilor internaționale, care au fost înlocuite cu vacanțe pe plan național, deși în cazul Spaniei acestea nu compensează nici pe departe reducerea masivă a veniturilor derivată din absența străinilor, scrie Agerpres.

 Număr de trei ori mai mic al sosirilor turiștilor în Capitală CITEȘTE ȘI Număr de trei ori mai mic al sosirilor turiștilor în Capitală

După ce se vor cunoaște și cifrele oficiale integrale pentru luna august, Institutul Național de Statistică (INE) va publica la începutul lui octombrie o proiecție a datelor pentru a anticipa nivelul real al scăderilor.

În perioada ianuarie-august 2019 au sosit în Spania 58,2 de milioane de turiști, dintre care numai în august 10,1 milioane. În intervalul ianuarie-iulie al acestui an, în Spania abia dacă au venit 13,2 de milioane de turiști. Dacă tendința din luna iulie va continua, când au fost 2,5 milioane de turiști, numărul total al sosirilor se va situa la 15-16 milioane, cu peste 40 de milioane mai puțini turiști decât în 2019.

Referitor la cheltuielile făcute de turiștii străini în Spania, și aici situația este decepționantă: în ianuarie-august 2019 turiștii străini au cheltuit 64,124 miliarde de euro (11,765 de miliarde de euro doar în luna august). În acest an, în perioada ianuarie-iulie turiștii au cheltuit numai 14,291 de miliarde de euro. Ca o comparație, în iulie 2020, turiștii au cheltuit 2,45 miliarde de euro, față de aproape 12 miliarde de euro în anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
turism