SUA urmează să-și redeschidă frontiera europenilor și britanicilor vaccinați împotriva Covid-19

SUA urmează să-și redeschidă frontiera europenilor și britanicilor vaccinați împotriva Covid-19
scris 21 sep 2021

Statele Unite urmează să autorizeze intrarea pe teritoriul american a călătorilor vaccinați împotriva Covid-19 provenind din Uniunea Europeană (UE) și Regatul Unit și să ridice astfel restricții impuse în martie 2020, anunță Casa Albă.

Călătorii din străinătate este necesar să se testeze și să poarte mască de protecție, scrie News.ro.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Un sistem de monitorizare a contactelor urmază să fie implementat, a anunțat coordonatorul luptei împotriva pandemiei la Casa Albă Jeff Zients.

Frontierele americane au fost închise pentru milioane de călători internațonali, indiferent că sunt testați sau vaccinați , din martie 2020, o situație care a condus la o creștere tot mai mare în statele europene, din cauza unor situații personale și familiale dureroase.

Uniunea Europeană (UE) a anunțat la 30 august o reimpunere a restricțiilor călătoriilor neesențiale către teritoriul european din Statele Unite, însă le-a lăsat statelor membre posibilitatea să ridice interdicțile vizând persoane complet vaccinate.

Cristiano Ronaldo, escrocat cu aproape 300.000 de euro la o agenție de turism CITEȘTE ȘI Cristiano Ronaldo, escrocat cu aproape 300.000 de euro la o agenție de turism

Cotidianul de afaceri Financial Times (FT) scrie că această ridicare a restricțiilor ar urma să aibă loc în noiembrie.

Acest ”travel ban” ar urma, astfel, să rămână în vigoare timp de 20 de luni.

Această ridicare a restricțiilor reprezintă o adevărată victorie diplomatică a Bruxellesului și Londrei, comentează  cotidianul.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
granite
covid-19
vaccin