Thailanda reduce la șapte zile carantina pentru turiștii vaccinați

Thailanda reduce la șapte zile carantina pentru turiștii vaccinați
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2021

Thailanda va reduce la șapte zile carantina pentru turiștii vaccinați începând de la 1 octombrie, au anunțat autoritățile locale, în contextul în care regatul asiatic încearcă să își salveze industria turistică, un sector grav afectat de pandemia de coronavirus, informează AFP.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Turismul reprezenta o cincime din PIB-ul Thailandei înainte de pandemia de COVID-19, însă restricțiile severe impuse turiștilor pentru a lupta împotriva noului coronavirus au redus considerabil numărul zecilor de milioane de vizitatori străini care soseau în fiecare an, cauzând cea mai slabă performanță economică a acestui sector de activitate din ultimii 20 de ani, scrie Agerpres.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Regatul thailandez încearcă să își redeschidă granițele, deși se confruntă cu cel de-al treilea val epidemic, provocat de varianta Delta.

Începând de vineri, perioada de carantină pentru vizitatorii vaccinați cu schemă completă va fi de șapte zile, reprezentând o reducere cu 50% în raport cu perioada actuală, au anunțat luni autoritățile locale.

Vizitatorii nevaccinați împotriva COVID-19 vor trebui să rămână în carantină timp de 10 zile după sosirea lor în țară cu avionul și timp de 14 zile dacă sosesc pe cale terestră.

Cu toții vor trebui să prezinte cel puțin două teste COVID-19 cu rezultate negative.

Rachada Dhanadirek, purtător de cuvânt adjunct al guvernului, a respins îngrijorările legate de intrarea în țară a călătorilor nevaccinați împotriva COVID-19.

"Cred că aceste măsuri sunt suficient de eficiente pentru a depista dacă ei sunt infectați", a declarat ea.

Această relaxare a restricțiilor se aplică și în cazul modelului experimental de tip "sandbox" (cutia cu nisip) și implementat în Phuket, cea mai populară insulă a Thailandei, care a fost lansat în iulie ca primă etapă a relansării turismului.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Turiștii vaccinați pot să meargă pe insulă fără să mai fie nevoiți să respecte o carantină strictă într-un hotel, iar după 14 zile petrecute pe insulă - precum și trei teste COVID negative - vor putea să călătorească și în alte zone ale Thailandei.

Începând de vineri, acest sejur obligatoriu va fi de asemenea redus la șapte zile.

Autoritățile thailandeze prevăd redeschiderea altor cinci destinații turistice, inclusiv Bangkok, după modelul implementat în Phuket, începând din data de 1 noiembrie, apoi a altor 20 de destinații începând din luna decembrie.

Însă recomandările acordate vizitatorilor care sunt emise de alte țări ar putea să limiteze impactul acestei redeschideri a turismului.

Marea Britanie și Statele Unite, de exemplu, nu recomandă cetățenilor lor să călătorească în Thailanda din cauza numărului încă destul de important de infectări cu SARS-CoV-2 și a ratei scăzute de vaccinare - aproximativ 20% - a populației thailandeze.

Regatul asiatic raportează circa 10.000 de infectări noi în fiecare zi și a înregistrat până în prezent peste 1,57 milioane de cazuri de COVID-19 și 16.369 de decese asociate acestei maladii. 

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
thailanda