Timișoara, într-un Top al celor mai ieftine 10 orașe europene de vizitat în această vară

Timișoara, într-un Top al celor mai ieftine 10 orașe europene de vizitat în această vară

Foto: Catedrala Mitropolitana, Timisoara

scris 3 mai 2018

Timișoara ocupă locul 7 în Topul celor mai ieftine orașe din Europa recomandate ca posibile destinații de vacanță pentru această vară, potrivit Budgetyourtrip.com, un site care ajută turiștii să estimeze și să compare costul călătoriilor pe baza datelor colectate de la utilizatorii platformei.

Potrivit clasamentului "The Cheapest Cities in Europe for the Summer of 2018" (Cele mai  ieftine orașe din Europa pentru vara lui 2018), adresat turiștilor care caută o destinație de călătorie pentru vara aceasta, costul mediu zilnic al unei vacanțe în Timișoara este de 47,8 euro. Costul zilnic total este calculat ca o medie a prețului plătit pentru diverse servicii ca: transport, cazare, mâncare sau activități de petrecere a timpului liber.

Turiștii care călătoresc în state unde România nu are reprezentanță pot cere, de astăzi, sprijinul oricărui consulat UE CITEȘTE ȘI Turiștii care călătoresc în state unde România nu are reprezentanță pot cere, de astăzi, sprijinul oricărui consulat UE

Pe primele locuri în Topul orașelor ieftine din Europa se află municipiul polonez Wroclaw și orașul turcesc Istanbul.

În clasament se mai regăsesc alte două orașe din România: Sibiu, care ocupă poziția 18, și București, aflat abia pe locul 112. Un turist trebuie să plătească în jur de 110 euro pe zi pentru a vizita capitala României, de 2,3 mai mult decât costul unei zile de vacanță în Timișoara.

Topul citat include 143 de orașe populare printre utilizatorii site-ului de călătorii. Pe primele 10 poziții ale clasamentului se află și orașele bulgare Sofia și Varna. Parisul și Londra se regăsesc printre ultimele poziții din Top, având în vedere că o zi de vacanță în aceste orașe costă, în medie, peste 160 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
europa
orase
vacanta
destinatii
ieftine
timisoara
pret vacanta
top
bucuresti
sibiu
bulgaria
vara
concediu