Turiștii români, pe locul 5 în topul europenilor și pe locul 6 în topul global al țărilor care vizitează Israelul

Turiștii români, pe locul 5 în topul europenilor și pe locul 6 în topul global al țărilor care vizitează Israelul
scris 25 nov 2019

Peste 15.000 de români au ajuns în Israel în luna octombrie iar trendul se păstreaza crescător pentru tot restul toamnei, astfel că s-a estimat că peste 50.000 de turiști români vor călători în Israel în această toamnă, atât pentru pelerinaje la locurile sfinte, cât și pentru city break-uri în orașe deja celebre precum Tel Aviv sau Ierusalim ori pentru a se bucura de temperaturile prietenoase și de plajele din Eilat, conform ultimelor statistici publicate de Ministerul Turismului din Israel. România a fost principala țară din regiune ca sursă de turiști în Israel în luna octombrie.

Astfel, turiștii români sunt pe locul 5 în topul europenilor și pe locul 6 în topul global al țărilor care vizitează Israelul, scrie News.ro.

”În luna octombrie a acestui an, România a depășit Polonia, în ceea ce privește numărul de persoane care au preferat ca destinație de călătorie Israelul, devenind astfel principala sursă de turiști din regiune - 15.000 de români au vizitat Israelul în cea de-a zecea lună a anului în curs, o creștere de 22% comparativ cu luna anterioară. Astfel, România se clasează pe locul șase mondial, fiind depășită doar de jucătorii mari din turismul global, precum SUA, Germania, Marea Britanie, Rusia sau Franța”, arată un comunicat al Ministerului Turismului din Israel.

Vacanțele românilor în Israel durează în medie cinci zile, iar atenția se mută treptat spre descoperirea orașelor, cererea pentru city break-uri fiind din ce în ce mai mare.

EXCLUSIV Omul de afaceri libanez Adel Abi Khalil, proprietarul hotelului Voila din Mamaia, a depus ofertă pentru hotelul lui \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Omul de afaceri libanez Adel Abi Khalil, proprietarul hotelului Voila din Mamaia, a depus ofertă pentru hotelul lui "Puiu" Iordănescu

”Dacă primăvara, în preajma Paștelui Ortodox, Israelul este luat cu asalt de pelerini ce vin să viziteze și să se roage la locurile sfinte, turiștii care vor să se bucure de temperaturi prietenoase la aproximativ 2,5 ore de zbor distanță de România și să evite aglomerația ori prețurile ceva mai piperate din perioada sărbătorilor religioase, aleg să călătorească în Israel în lunile de toamnă”, informează comunicatul.

Din ianuarie și până la finalul lunii octombrie a anului acesta, peste 100.000 de români au vizitat Israelul, cu 12% mai mult decât în aceeași perioadă a lui 2018. Raportat la 2017, creșterea a fost de 35%, România fiind astfel una dintre țările cu cea mai mare creștere în clasamentul numărului de turiști ce ajung anual în Țara Sfântă.

Peste 130.000 de turiști români în Israel

“Estimăm că până la finalul anului 2019 vom avea peste 130.000 de turiști români în Israel și 4,5 milioane de turiști din toată lumea”, a declarat Ksenia Kobyakov, director pentru dezvoltarea de noi piețe, în cadrul Ministerului Turismului din Israel.

Conform topului “Top 25 de destinații din toată lumea” publicat săptămâna trecută de către TripAdvisor, orașul cosmopolit și totodată boem, poziționat pe malul Mării Mediterane, Tel Aviv, se alătură destinațiilor celebre precum Londra, Paris, Barcelona, Marrakech, New York sau Bali în preferințele turiștilor de pretutindeni, grație mixului reușit de gastronomie, arhitectură, istorie și cultură, viață de noapte efervescentă, dar și kilometri întregi de plaje la cele mai înalte standarde cu care își întâmpină vizitatorii.

”Anul 2018 comparativ cu 2016 a înregistrat o creștere cu 152% a turiștilor români, iar perspectivele rămân extrem de pozitive și pentru 2019”, mai precizează ministerul.

Israelul este o destinație importantă de călătorie pentru turiștii români, apreciată pentru pelerinajele organizate aici. Începând cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel și-a concentrat eforturile pe promovarea orașelor Tel Aviv și Ierusalim ca două destinații de city break într-o singură vacanță, oferind experiențe multiculturale, o viață de noapte intensă, delicii gastronomice și posibilități pentru turismul de aventură. Aproape 100 de zboruri săptămânale leagă acum Tel Aviv și Eilat de principalele aeroporturi din România - București, Timișoara, Cluj, Iași și Sibiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
israel
turisti