VIDEO Tunelul feroviar Teliu – Întorsura Buzăului, cel mai lung din România, va fi transformat în „tunel al groazei”

VIDEO Tunelul feroviar Teliu – Întorsura Buzăului, cel mai lung din România, va fi transformat în „tunel al groazei”
scris 28 feb 2022

Tunelul feroviar Teliu – Întorsura Buzăului, considerat a fi cel mai lung tunel construit pe teritoriul României, va fi transformat în obiectiv turistic. Primăria Întorsura Buzăului are în plan amenajarea unui tunel al groazei și introducerea acestuia în circuitul turistic, ca parte a unui proiect mai amplu prin care autoritățile locale speră să atragă mai mulți vizitatori în zonă.

Primarul localității, Raul Urdă, a declarat că ideea creării unui astfel de obiectiv turistic are la bază o legendă veche de câteva decenii, potrivit căreia tunelul ar fi bântuit chiar de spiritul inginerului care l-a proiectat, și care ar fi decedat în ziua inaugurării, după ce a fost electrocutat, scrie weradio.ro.

Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație

Primăria Întorsura Buzăului are în plan amenajarea unui tunel al groazei, ca parte a unui proiect mai amplu prin care autoritățile locale speră să atragă mai mulți vizitatori în zonă.

”Noi la Întorsura avem un avantaj, avem cel mai lung tunel feroviar din România, între Întorsura și Teliu, iar în acest tunel vreau să creez un tren turistic, este singurul obiectiv care poate fi valorificat acum, și cred că va fi interesant. În turism se vinde bine orice poveste, și se spune că la inaugurarea tunelului nostru, inginerul care l-a proiectat și care a fost de față ca șef de șantier, s-a curentat la inaugurarea tunelului și a decedat. Sunt articole din ziarele vremii care spun că stafia lui încă bântuie tunelul și astăzi. Va fi un tunel al groazei, un tunel în care trenulețul poate să se oprească la jumătate, putem pune un filmuleț cu o stafie pe un videoproiector, imagini din timpul în care s-a construit acel tunel, se poate crea un obiectiv turistic și din această poveste”, a declarat primarul Raul Urdă.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

Tunelul feroviar de la Teliu măsoară 4.379 de metri și a fost finalizat pe 30 septembrie 1928.

viewscnt
Afla mai multe despre
teliu – întorsura buzăului
tunel
cfr