Acțiunile Gazprom - în cădere cu peste 30%, acționarii au respins plata dividendelor. Bursa de valori de la Moscova a decis să suspende de la tranzacționare acțiunile

Acțiunile Gazprom - în cădere cu peste 30%, acționarii au respins plata dividendelor. Bursa de valori de la Moscova a decis să suspende de la tranzacționare acțiunile
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iun 2022

Acționarii Gazprom au decis la Adunarea Generală Anuală ca grupul să nu plătească dividende pentru rezultatele din anul 2021, a informat compania controlată de statul rus într-un comunicat de presă, transmite Interfax.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În luna mai, Gazprom a informat că boardul său a recomandat plata unor dividende de 52,53 ruble pe acțiune, adică un total de 1.244 de trilioane de ruble pentru anul 2021, scrie Agerpres.

DECIZIE DOCUMENT Compensarea prețului la carburant, semnată - Mecanismul va fi pe trei luni, opțional, iar din 50 de bani, jumătate va putea fi compensat de benzinari din ce au de plată la stat CITEȘTE ȘI DECIZIE DOCUMENT Compensarea prețului la carburant, semnată - Mecanismul va fi pe trei luni, opțional, iar din 50 de bani, jumătate va putea fi compensat de benzinari din ce au de plată la stat

"Acționarii au decis că, având în vedere situația actuală, nu este recomandabilă plata dividendelor pentru anul 2021. Prioritățile actuale ale Gazprom în prezent sunt implementarea programului de investiții, inclusiv gazificarea regiunilor din Federația Rusă, și pregătirea pentru iarna care urmează. Desigur trebuie să fim pregătiți să ne îndeplinim obligația de a plăti taxe mai mari", a declarat directorul financiar de la Gazprom, Famil Sadygov.

Imediat după publicarea acestor informații, acțiunile Gazprom au scăzut cu peste 30% (minus 30,2% până la 207,69 ruble pe acțiune).

În replică, Bursa de valori de la Moscova a decis să suspende de la tranzacționare acțiunile Gazprom, având în vedere scăderea de peste 30%.

Gazprom, primul producător mondial de gaze naturale, asigură o treime din necesarul de gaze naturale al Europei. Grupul rus aprovizionează Europa cu gaze naturale prin trei rute principale: conductele din Ucraina, ruta Yamal-Europe, via Belarus și Polonia, precum și gazoductul Nord Stream, care face legătura între Rusia și Germania, via Marea Baltică.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
gaze