Banca Centrală a Poloniei reduce rata dobânzii la nivelul scăzut record de 0,50%

Banca Centrală a Poloniei reduce rata dobânzii la nivelul scăzut record de 0,50%
scris 9 apr 2020

Banca Centrală a Poloniei a redus miercuri dobânda de referință de la 1% la 0,50%, ca răspuns la pandemia de coronavirus (COVID-19), aceasta fiind a doua reducere a costului creditului după 2015, transmit DPA și Reuters.

Este cel mai scăzut nivel al ratei dobânzii înregistrat vreodată în Polonia, cea mai mare economie din Europa Centrală și de Est, scrie Agerpres.

Dobânzile la creditele garantate de stat pentru IMM și microîntreprinderi vor avea, după ce expiră granturile de acoperire a dobânzilor și comisioanelor, marje de 2-2,5% CITEȘTE ȘI Dobânzile la creditele garantate de stat pentru IMM și microîntreprinderi vor avea, după ce expiră granturile de acoperire a dobânzilor și comisioanelor, marje de 2-2,5%

În urmă cu trei săptămâni, Banca Centrală a Poloniei redusese dobânda de referință de la 1,5% la 1%, pentru a proteja economia de efectele pandemiei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
polonia
dobanda