BERD acordă o finanțare de 58 milioane euro pentru cel mai mare parc eolian din Kosovo. Cea mai mare investiție a băncii de până acum în fosta provincie sârbă

BERD acordă o finanțare de 58 milioane euro pentru cel mai mare parc eolian din Kosovo. Cea mai mare investiție a băncii de până acum în fosta provincie sârbă
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 dec 2019

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a acordat un împrumut de 58 milioane de euro pentru construcția unui parc eolian de 105 MW la Bajgora, în Kosovo, cel mai mare proiect în domeniul energiei eoliene din Kosovo și cea mai mare investiție a băncii de până acum în fosta provincie sârbă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Împrumutul a fost acordat companiei Sowi Kosovo, care se va ocupa de construcția și operarea parcului eolian de la Bajgora. Sowi Kosovo este controlată de compania israeliană Enlight Renewable Energy.

Este cea mai mare investiție pe care BERD a derulat-o în sectorul privat în Kosovo. În total, banca a investit, până în prezent, 413 milioane de euro în 67 de proiecte din Kosovo.

Dezvoltatorul de jocuri pentru mobil Playrix, fondat în Rusia de frați incluși recent în Indicele Miliardarilor, intră în Serbia CITEȘTE ȘI Dezvoltatorul de jocuri pentru mobil Playrix, fondat în Rusia de frați incluși recent în Indicele Miliardarilor, intră în Serbia

Costurile totale ale proiectului sunt estimate la 116 milioane de euro, restul necesarului de finanțare fiind asigurat de Erste Group Bank și NLB Bank. 

După finalizare, parcul Bajgora va acoperi aproximativ 10% din capacitatea instalată de producție a energiei din Kosovo.

viewscnt
Afla mai multe despre
kosovo
parc eolian
parc eolian bajgora
berd
imprumut berd
finantare
erste bank
energie eoliana