BERD investește masiv în drumurile din Bosnia și Herțegovina: finanțări de 700 milioane euro până în 2020

BERD investește masiv în drumurile din Bosnia și Herțegovina: finanțări de 700 milioane euro până în 2020

Foto: Wikimedia Commons

scris 27 feb 2018

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a anunțat că va investi “masiv” în infrastructura de transport din Bosnia și Herțegovina, urmând să acorde finanțări totale de peste 700 milioane de euro până în 2020.

Reprezentanții băncii și ministerul Transporturilor din Bosnia și Herțegovina au semnat, luni, un memorandum de înțelegere cu privire la programul de investiții în infrastructura de transport locală.

“Extinderea infrastructurii naționale și contrucția de autostrăzi moderne reprezintă cerințe cheie în vederea integrării Bosniei și Herțegovinei și a economiei sale în regiune și a consolidării legăturilor cu Europa de Vest”, potrivit BERD.

Organizatorul rețelei cibernetice infracționale mondiale ”Avalanche”, Ghenadii Kapkanov, arestat în Ucraina CITEȘTE ȘI Organizatorul rețelei cibernetice infracționale mondiale ”Avalanche”, Ghenadii Kapkanov, arestat în Ucraina

Finanțarea de peste 700 milioane de euro acordată de BERD vizează investiții în infrastructura de transport ce se vor derula în perioada 2018-2020.

Până în prezent, BERD a investit peste 2,1 miliarde de dolari în proiecte din Bosnia și Herțegovina. Spre comparație, investițiile BERD în România au depășit 7,8 miliarde de euro, numărul proiectelor finanțate de bancă ajungând la 415 la finele anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
bosnia si hertegovina
berd
infrastructura
investitii
finantare