Bulgaria a anunțat cele cinci companii selectate pentru proiectul centralei nucleare de la Belene

Bulgaria a anunțat cele cinci companii selectate pentru proiectul centralei nucleare de la Belene
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 dec 2019

Bulgaria va invita Rosatom (Rusia), CNNC (China) și Korea Hydro & Nuclear Power Co (Coreea de Sud) pentru a depune până la finalul lunii aprilie oferte angajante ca investitori strategici în proiectul centralei sale nucleare de la Belene, de lângă Dunăre, a anunțat joi Temenizhka Petkova, ministrul Energiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vor fi trimise invitații și firmei americane General Electric și companiei franceze Framatome, o subsidiară a EDF, care s-au oferit să furnizeze echipamente și să aranjeze finanțarea pentru proiectul de zece miliarde de euro (11,1 miliarde de dolari), a adăugat oficialul bulgar, potrivit Agerpres.

Grecia vrea să achite anticipat mai multe împrumuturi de la Fondul Monetar Internațional CITEȘTE ȘI Grecia vrea să achite anticipat mai multe împrumuturi de la Fondul Monetar Internațional

În 2014, autoritățile de la Sofia au anulat proiectul, după ce nu au reușit să găsească investitori și s-au confruntat cu presiuni din partea SUA și UE pentru a-și limita dependența energetică de Rusia, care avea contract pentru construirea centralei nucleare. proiectul Beleni a fost intens criticat de activiștii de mediu.

Ministerul Energiei din Bulgaria a anunțat că speră să selecteze un investitor anul viitor și a cerut potențialilor licitatori să trimită scrisori de intenție în proiectul care prevede construirea a două reactoare nucleare cu o capacitate de 1.000 de Megawați fiecare.

viewscnt
Afla mai multe despre
belene
bulgaria