Bulgaria ar putea utiliza tehnologie americană pentru noul reactor de la centrala Kozlodui

Bulgaria ar putea utiliza tehnologie americană pentru noul reactor de la centrala Kozlodui
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2020

Bulgaria va analiza posibilitatea de a utiliza tehnologie americană pentru un nou reactor pe care vrea să îl construiască la centrala nucleară de la Kozlodui, a declarat marți premierul bulgar Boiko Borisov, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La centrala de la Kozlodui încă sunt operaționale două reactoare nucleare de producție sovietică, unitățile 5 și 6, date în exploatare în anii 1987 și 1991, scrie Agerpres.

Bulgaria se bazează pe piața internă pentru a salva sezonul turistic de iarnă CITEȘTE ȘI Bulgaria se bazează pe piața internă pentru a salva sezonul turistic de iarnă

Boiko Borisov a precizat că Bulgaria este interesată să își diversifice activele din domeniul energiei nucleare și să reducă emisiile de gaze cu efect de seră prin construcția unui noi reactor de ultimă generație care să poată funcționa cu combustibil nuclear american.

Guvernul de la Sofia ar urma să își dea miercuri acordul pentru un studiu care va explora opțiunile pentru construcția de noi reactoare la Kozlodui, a precizat Ministerul bulgar al Energiei.

"Vrem să construim unitatea 7 cu o tehnologie complet diferită, cu un combustibil nuclear diferit", a declarat Borisov într-o postare pe contul său de Facebook cu ocazia unei vizite la centrala nucleară de la Kozlodui.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
kozlodui
reactor