Circulația dolarului în Rusia nu se va opri

Circulația dolarului în Rusia nu se va opri
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iul 2022

Guvernatoarea Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiulina, a declarat că nu se va opri circulația dolarului în Rusia "chiar și în cazul scenariului cel mai apocalitic", relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Inclusiv în scenariul cel mai apocaliptic, dolarii cash vor continua să circule", a spus Nabiulina într-o conferință de presă.

Președinta Băncii Centrale a Rusiei a adăugat că, în prezent, populația rusă deține în numerar dolari și euro în valoare de 85 miliarde dolari, scrie Agerpres.

FOTO Consiliul Concurenței - Prețurile la benzină au scăzut CITEȘTE ȘI FOTO Consiliul Concurenței - Prețurile la benzină au scăzut

"Băncile pot acum să vândă și să cumpere aceste valute, drept pentru care circulația în numerar a acestora va continua", a menționat ea.

Rusia a suspendat în martie vânzarea de călătorii în străinătate timp de șase luni în contextul puternicelor sancțiuni occidentale impuse în urma invaziei în Ucraina.

Această măsură a interzis băncilor să vândă valută cetățenilor și retragerile de peste 10.000 de dolari ale titularilor de conturi străine în băncile ruse.

Pentru a scoate mai mulți bani, posesorii de conturi trebuiau să retragă în ruble, la cursul oficial al zilei.

De asemenea, pe 18 aprilie, BCR a permis băncilor să vândă dolari și euro cetățenilor, dar a precizat că este vorba despre valuta intrată după 9 aprilie, mai scrie EFE.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
rusia