Coronavirus: Situația din țările vecine României

Coronavirus: Situația din țările vecine României
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2020

Dintre țările vecine României, Ucraina a înregistrat în ultimele 24 de ore cele mai multe cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, 325, dar bilanțul cel mai mare al morților de COVID-19 se înregistrează în Ungaria, 109. Cele două țări au înregistrat și cele mai multe decese noi, zece, dar morți au fost raportați și de Bulgaria, și de Republica Moldova.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În total în Bulgaria s-au înregistrat 676 de îmbolnăviri și 31 de decese, a declarat șeful grupului guvernamental de criză de la Sofia, general-maiorul Ventsislav Moutafchiiski, conform BTA. Practic, Bulgaria a anunțat luni șapte cazuri noi de COVID-19 și trei noi decese, scrie Agerpres.

Din totalul cazurilor, 230 sunt pacienți spitalizați, dintre care 36 la terapie intensivă.

Bulgaria: Băncile amână cu 6 luni plata ratelor la creditele ipotecare, de consum și ale companiilor CITEȘTE ȘI Bulgaria: Băncile amână cu 6 luni plata ratelor la creditele ipotecare, de consum și ale companiilor

În Serbia s-au înregistrat până luni 3.630 de cazuri pozitive de COVID-19 și 80 de decese. Până pe 12 aprilie, laboratorul național al Institutului Torlak a testat 18.312 de persoane care au îndeplinit criteriile, respectiv faptul că locuiau într-o zonă de transmitere intensivă sau existența unor simptome de infecție pe tractul respirator, a anunțat Ministerul Sănătății din Serbia pe site-ul său.

De la ultima raportare din 11 aprilie, ora locală 15:00, 1.913 persoane au fost testate în Serbia, din care 250 au fost depistate pozitiv.

În Ungaria, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut la 1.458, în timp ce 10 pacienți au murit într-o singură zi, a raportat luni dimineață koronavirus.gov.hu, site-ului web al guvernului. Numărul total al deceselor este de 109, în timp ce 120 de pacienți s-au vindecat.

Cel mai multe infecții confirmate sunt în Budapesta (703 de cazuri) și județul Pest (214 cazuri). În prezent, 15.333 de persoane se află în carantină oficială la domiciliu. În Ungaria s-au efectuat până acum 34.819 de teste de depistare a infecției.

Ucraina a înregistrat 325 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, inclusiv 12 cazuri în rândul copiilor și 85 de cadre medicale, potrivit ministrului sănătății Maksim Stepavon, citat de Ukrinform.

"În total, 3.102 cazuri au fost confirmate, dintre care 201 copii și 530 de lucrători medicali", a spus Stepanov luni într-un briefing.

Potrivit ministrului, trei persoane au necesitat ventilație mecanică. În același timp opt persoane s-au recuperat, printre care un copil și opt lucrători sanitari.

Zece persoane au murit în ultimele 24 de ore, majoritatea cu alte boli.

Ucraina avea luni un bilanț total de 3.102 de cazuri de COVID-19, dintre care 93 de decese. În total s-au vindecat 97 de pacienți, potrivit Centrului public de sănătate.

Ministerul Sănătății din Republica Moldova a anunțat luni, pe pagina sa de Facebook, un nou deces de COVID-19, numărul total de morți fiind de 33.

Persoana care a murit de COVID-19 este un bărbat de 70 de ani, din raionul Glodeni. Duminică au mai murit de coronavirus o femeie de 60 de ani, originară din Ștefan Vodă, care era internată la spitalul raional din Căușeni, și un bărbat de 61 de ani, internat în secția de reanimare a spitalului orășenesc din Slobozia

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
ungaria
bulgaria