Diplomați americani de la Viena acuză simptome similare ''sindromului Havana''. Rusia - bănuită de microunde pulsatile

Diplomați americani de la Viena acuză simptome similare ''sindromului Havana''. Rusia - bănuită de microunde pulsatile
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2021

Austria și SUA au anunțat că anchetează asupra problemelor de sănătate cu care se confruntă diplomați și alți responsabili americani de la Viena, care acuză simptome similare "sindromului Havana", informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În luna mai, mai mulți senatori americani au declarat că guvernul anchetează asupra unei aparente creșteri a cazurilor de atacuri misterioase împotriva unor oficiali americani în lume, în condițiile în care noi informații au dezvăluit incidente susceptibile de a avea consecințe neurologice, arată Agerpres.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Aceste atacuri au cauzat diverse stări de rău și chiar leziuni cerebrale unor diplomați și agenți ai serviciilor secrete care au lucrat în Cuba, China, Rusia și în alte țări, simptome denumite "sindromul Havana".

Rusia este suspectată a se afla în spatele acestor atacuri, chiar dacă mecanismul lor nu a fost încă explicat. Oameni de știință au emis ipoteza că acestea ar putea proveni de la niște microunde pulsatile.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

Boala a primit numele de "sindromul Havana' pentru că i-a afectat prima dată pe angajații ambasadei americane din Cuba, în 2016-2017. Diplomații americani și canadieni din Havana s-au plâns atunci de simptome precum amețeli, pierderea echilibrului, pierderea auzului și anxietate, iar unii au descris starea lor drept "o ceață cognitivă'.

SUA au acuzat Cuba că a efectuat "atacuri sonice', acuzații negate cu tărie de Havana, iar incidentul a dus la creșterea tensiunii între cele două țări.

Austria găzduiește un important număr de diplomați străini care lucrează pentru organizații internaționale cu sediul la Viena.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
rusia