După mall-ul Arena Plaza, NEPI Rockcastle cumpără complexul comercial Mammut, printre cele mai mari din Budapesta, pentru 254 milioane euro

După mall-ul Arena Plaza, NEPI Rockcastle cumpără complexul comercial Mammut, printre cele mai mari din Budapesta, pentru 254 milioane euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 sep 2018

NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din România, a achiziționat complexul comercial ungar “Mammut”, unul dintre cele mai mari din Budapesta, cu o suprafață închiriabilă de peste 61.000 metri pătrați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

NEPI Rockcastle a plătit 254 milioane de euro în schimbul unei participații de 81% la Mammut 1 și de 100% la Mammut 2, clădiri care alcătuiesc complexul comercial Mammut.

Achiziția extinde portofoliul NEPI Rockcastle în Ungaria și are loc la un an după ce compania a cumpărat Arena Plaza, al doilea cel mai mare mall din Budapesta, în schimbul sumei de 275 milioane de euro.

Un nou lanț de cinematografe intră în România CITEȘTE ȘI Un nou lanț de cinematografe intră în România

Recent, investitorul imobiliar a preluat centrul comercial Galeria Mlyny din orașul slovac Nitra, unde Jaguar Land Rover urmează să deschidă o fabrică de asamblare auto.

Cu o suprafață totală închiriabilă de 61.300 metri pătrați, Mammut este unul dintre cele mai mari centre comerciale din capitala Ungariei, având printre chiriașii-ancoră nume ca Hervis, H&M, Interspar, Media Markt și Cinema Pink.

În urma achiziției, NEPI Rockcastle devine principalul proprietar de spații comerciale din Budapesta.

NEPI Rockastle, companie rezultată în urma fuziunii dintre fondurile sud-africane New Europe Property Investments (NEPI) și Rockcastle, este cel mai mare investitor imobiliar din România după numărul de centre comerciale și sedii de birouri și cea mai mare companie imobiliară din Europa Centrală și de Est.

Portofoliul companiei pe piața românească include Mega Mall, Promenada Mall, Vulcan Value Center, Timișoara Shopping City, CityPark Constanța, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Galați Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center și alte centre comerciale în întreaga țară, dar și clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din București, City Business Centre din Timișoara și The Office din Cluj.

Cea mai recentă achiziție realizată de NEPI Rockcastle în România a fost preluarea, anunțată de Profit.ro la începutul anului, a proiectului Festival Shopping Center din Sibiu pentru 21 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
nepi rockcastle
mammut
budapesta
complex comercial
achizitie
tranzactie