Erdogan amenință din nou să ”înghețe” aderarea Suediei și Finlandei la NATO

Erdogan amenință din nou să ”înghețe” aderarea Suediei și Finlandei la NATO
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2022

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan amenință din nou să ”înghețe” aderarea Suediei și Finlandei la NATO, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Erdogan a somat cele două țări nordice, la un summit NATO, la sfârșitul lui iunie, la Madrid, ”să-și asume partea” în lupta împotriva terorismului de care acuză organizații kurde în nordul Siriei, amenințând că altfel revine asupra acordului extinderii Alianței Nord-Atlantice, scrie News.ro.

Putin interzice plățile cu criptomonede CITEȘTE ȘI Putin interzice plățile cu criptomonede

”Noi am adoptat o atitudine extrem de clară în vederea unei continuări a extinderii NATO (...). Vreau să amintesc din nou că vom îngheța procesul dacă aceste țări nu iau măsurile necesare pentru a ne îndeplini condițiile”, a amenințat Recep Tayyip Erdogan în fața presei, în urma unei ședințe a Guvernului său.

”Constatăm mai ales să Suedia nu transmite o imagine bună în acest subiect”, acuză el.

Recep Tayyip Erdogan se întâlnește cu președinții rus Vladimir Putin și iranian Ebrahim Raisi, de la care speră să obțină o undă verde în vederea unei intervenții armate în nord-vestul Siriei.

Ankara amenință de la sfârșitul lui mai că lansează o nouă operațiune, cu scopul de a crea o ”zonă de securitate” cu o lungime de 30 de kilometri la frontiera sa.

Teheranul și Moscova și-au exprimat opoziția față de o asemenea ofensivă.

Rusia, Turcia și Iranul sunt trei actori majori în războiul care devastează Siria din 2011. Moscova și Teheranul susțin regimul lui Bashar al-Assad, iar Ankara susține rebeli sirieni.

viewscnt
Afla mai multe despre
erdogan
nato
turcia