Filiala rusă a Google a depus o declarație de intrare în faliment

Filiala rusă a Google a depus o declarație de intrare în faliment
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2022

Filiala rusă a Google, divizie a grupului Alphabet, a depus o declarație de intrare în faliment, potrivit agenției ruse de presă Interfax, care a citat declarațiile juridice publicate online, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Filiala a anunțat în luna mai că intenționează să depună declarația de faliment, după ce autoritățile i-au confiscat contul bancar, făcând imposibilă plata personalului și a vânzătorilor, scrie News.ro.

Meta vrea să vândă haine digitale pe bani reali CITEȘTE ȘI Meta vrea să vândă haine digitale pe bani reali

”Sechestrarea de către autoritățile ruse a contului bancar al Google Rusia a făcut imposibilă funcționarea biroului nostru din Rusia... Prin urmare, Google Rusia a depus faliment. Oamenii din Rusia se bazează pe serviciile noastre... și vom continua să păstrăm disponibile servicii gratuite precum Căutare, YouTube, Gmail, Maps, Android și Play”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Rusia a restricționat accesul la rețelele sociale emblematice Twitter, Facebook și Instagram, ultimele două deținute de Meta Platforms.

Google și serviciul său de găzduire video YouTube, deși sub presiune, rămân disponibile pentru moment.

Moscova se opune în special tratamentului aplicat de YouTube presei ruse, care a fost blocată. Însă Anton Gorelkin, șef adjunct al comitetului pentru politica informațională al Dumei de Stat, a declarat că compania americană nu riscă încă să fie blocată.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
faliment