FOTO Imagini satelitare arată că Rusia continuă să își consolideze forțele în Crimeea și în apropierea Ucrainei

FOTO Imagini satelitare arată că Rusia continuă să își consolideze forțele în Crimeea și în apropierea Ucrainei
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 dec 2021

Noi imagini prin satelit obținute de o companie privată americană arată că Rusia a continuat să-și consolideze forțele în Crimeea și în apropierea Ucrainei, în ultimele săptămâni, în timp ce presează Statele Unite pentru discuții cu privire la garanțiile de securitate pe care le dorește.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reuters nu a putut verifica în mod independent cele mai recente imagini de la compania Maxar Technologies, cu sediul în SUA, scrie News.ro.

Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani CITEȘTE ȘI Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani

Kremlinul a reiterat vineri că își rezervă dreptul de a-și muta propriile forțe pe teritoriul rus după cum crede de cuviință și că țările occidentale efectuează manevre militare provocatoare în apropierea granițelor sale.

Liderii americani, europeni și ucraineni au acuzat Rusia că își construiește din nou trupe lângă granița cu Ucraina, din octombrie, după o scurtă desfășurare anterioară de forțe în aprilie, când Maxar a publicat și imagini.

Președintele american Joe Biden și alți lideri spun că Moscova pare să ia în considerareun atac asupra Ucrainei de luna viitoare, lucru pe care Moscova l-a negat în mod repetat.

Imaginile difuzate joi seara târziu au arătat o bază din Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014, plină cu sute de vehicule blindate și tancuri, începând cu 13 decembrie.

O imagine din satelit obținută de Maxar în octombrie, a aceleiași baze, arată că baza era pe jumătate goală.

Maxar a spus că o nouă unitate la nivel de brigadă, formată din câteva sute de vehicule blindate care includ vehicule de luptă de infanterie din seria BMP, tancuri, artilerie autopropulsată și echipamente de apărare aeriană, a sosit la garnizoana rusă.

”În ultima lună, imaginile noastre prin satelit de înaltă rezoluție au observat o serie de noi desfășurări rusești în Crimeea, precum și în mai multe zone de antrenament din vestul Rusiei, de-a lungul graniței cu Ucraina”, a spus Maxar într-un comunicat.

Acesta a menționat o activitate sporită la trei locații din Crimeea și la cinci locații din vestul Rusiei.

Președintele Vladimir Putin a declarat joi că Rusia vrea să evite conflictul, dar că are nevoie de un răspuns ”imediat” din partea Statelor Unite și a aliaților săi la cererile sale de garanții de securitate.

Moscova a spus că se așteaptă ca discuțiile cu oficialii americani pe această temă să înceapă în ianuarie, la Geneva.

Vineri, Putin a declarat că Rusia a efectuat lansarea de probă a unei rachete hipersonice. Testul urmează celor efectuate mai devreme în această lună, precum și în octombrie și în iulie, ca parte a ceea ce el a spus că este o nouă generație de sisteme de arme de neegalat.

Întrebat vineri despre acumularea de trupe rusești în apropierea Ucrainei, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că Moscova acționează pentru a-și apăra propria securitate.

”Rusia își mută propriile trupe pe propriul său teritoriu pe fundalul unor acțiuni extrem de neprietenoase ale oponenților noștri din NATO, Statele Unite și diferite țări europene, care efectuează manevre foarte clare în apropierea granițelor noastre. Acest lucru ne obligă să luăm anumite măsuri pentru a ne garanta propria securitate”, a spus Peskov.

Rusia a acuzat, de asemenea, Statele Unite și Uniunea Europeană că folosesc conducta de gaze Nord Stream 2, destinată livrărilor în Europa, ca monedă de schimb.

Occidentul a amenințat că va bloca conducta, care așteaptă aprobarea de reglementare în Germania, dacă Rusia va invada Ucraina.

Biden a amenințat cu măsuri economice și de altă natură puternice ca reacție pentru orice invazie.

Un oficial american a declarat că noi măsuri de reacție ar putea include controale dure a exporturilor.

Rusia spune că dorește ca NATO să-și oprească expansiunea spre est și caută garanții că alianța militară occidentală nu va desfășura anumite arme ofensive în Ucraina și alte țări vecine.

Alte imagini Maxar au arătat o acumulare de forțe la poligonul Soloti din Rusia, aproape de granița cu Ucraina, cu fotografii făcute la începutul lunii decembrie care arată o concentrare mai mare de echipamente militar decât în ​​septembrie. Imaginile au arătat, de asemenea, consolidări continue la Ielnia, un oraș rusesc la aproximativ 260 km nord de granița cu Ucraina și la terenul de antrenament Pogonovo, lângă orașul Voronez, din sudul Rusiei.

FOTO Imagini satelitare arată că Rusia continuă să își consolideze forțele în Crimeea și în apropierea Ucrainei

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
armata