FOTO Viktor Orban, implicat într-un incident - Un jurnalist l-a salvat când barca sa gonflabilă a început să piardă aer și era în pericol să se scufunde

FOTO Viktor Orban, implicat într-un incident - Un jurnalist l-a salvat când barca sa gonflabilă a început să piardă aer și era în pericol să se scufunde
scris 8 aug 2022

Un jurnalist local l-a salvat pe premierul ungar Viktor Orban în largul coastei croate, când barca sa gonflabilă a început să piardă aer și era în pericol să se scufunde, a relatat publicația Slobodna Dalmacija, făcând referire și la declarații în care șeful Guvernului de la Budapesta îi îndemna pe maghiari să aleagă Lacul Balaton în locul Mării Adriatice.

Incidentul a avut loc în weekend într-un golf de pe insula Vis de pe coasta Dalmației, arată news.ro.

VIDEO Primele imagini cu muniția românească primită de soldații ucraineni: Obuze de 122 mm fabricate de Romarm în 2022 CITEȘTE ȘI VIDEO Primele imagini cu muniția românească primită de soldații ucraineni: Obuze de 122 mm fabricate de Romarm în 2022

„S-a stricat barca, așa că l-am dus pe el, pe soția lui și pe garda lui de corp la mal”, a declarat jurnalistul Boris Vrkic pentru ziarul Slobodna Dalmacija.

Vrkic, care a lucrat pentru Slobodna Dalmacija, s-a fotografiat alături de politicianul maghiar.

Orban era într-o dispoziție bună în pofida incidentului și a mers apoi la un restaurant, a continuat Vrkic.

VIDEO Viktor Orban i-a invitat pe conservatorii americani să-și \ CITEȘTE ȘI VIDEO Viktor Orban i-a invitat pe conservatorii americani să-și "unească forțele" în lupta contra "progresiștilor de stânga"

Slobodna Dalmacija își începe relatarea amintind de o declarație a lui Orban din luna iulie, în care îndemna maghiarii să opteze mai degrabă pentru lacul ungar Balaton decât pentru Marea Adriatică, descurajându-și astfel compatrioții să își petreacă vacanțele pe coasta croată.

O altă declarație invocată de publicație este cea în care Orban susținea că Ungaria nu ar fi avut probleme cu embargoul privind importurile de petrol rusesc, dacă marea nu i-ar fi fost luată.

”Cei care au mare și porturi au posibilitatea să aducă rezervoare petroliere. Dacă marea nu ne-ar fi fost luată, am avea și porturi”, a spus premierul ungar.

viewscnt
Afla mai multe despre
orban
barca