Gazprom a semnat primul contract cu gaze destinate Turciei pe platforma sa electronică

Gazprom a semnat primul contract cu gaze destinate Turciei pe platforma sa electronică
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2020

Reducerea cu o pătrime a exporturilor Gazprom pe piața turcă, în pofida punerii în funcțiune a gazoductului Turk Stream, a determinat gigantul rus să lanseze noi produse dedicate acestei piețe. Astfel, acum a fost realizată prima tranzacție pe platforma electronică a Gazprom Export cu gaz având ca destinație Turcia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volumul de gaz vândut de Gazprom a fost de aproximativ 700.000 metri cubi, cu livrare în decembrie 2020 în punctul de interconectare Malkoclar.

EXCLUSIV Cum a ajuns în insolvență cel mai mare parc solar din România, făcut cu banii \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cum a ajuns în insolvență cel mai mare parc solar din România, făcut cu banii "țăranilor cooperatori" din Coreea de Sud. Statul român, reclamat din nou la Washington pentru tăierea subvențiilor destinate regenerabililelor

„Gazprom Export continuă să extindă acoperirea geografică a vânzărilor prin intermediul platformei sale electronice de vânzări. Suntem foarte mulțumiți că piața gazelor din Turcia și-a manifestat interesul în încheierea unui acord prin platforma noastră electronică, pe lângă cooperarea de lungă durată bazată pe contracte pe termen lung", a declarat Elena Burmistrova, directorul general al Gazprom Export, citată de Neftegaz.

Potrivit raportului pe primele 9 luni ale anului, în ianuarie - septembrie 2020, livrările către Turcia au scăzut cu 25% față de aceeași perioadă din 2019, la 8,854 miliarde metri cubi.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
turcia
export
platformă electronică