Grecia va intra în recesiune din cauza pandemiei

Grecia va intra în recesiune din cauza pandemiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2020

Economia Greciei se va contracta anul acesta, din cauza măsurilor restrictive impuse pentru limitarea pandemiei de coronavirus (COVID-19), dar proiectata recesiune va fi temporară, a avertizat ministrul elen de Finanțe, Christos Staikouras, citat de Reuters.

În urmă cu opt zile oficialul previzionase că economia poate face față turbulențelor provocate de epidemie și "va înregistra o creștere puțin peste 0%"., scrie Agerpres.

Criza medicală sperăm că va trece cândva! Avem grijă să existe viață și după? CITEȘTE ȘI Criza medicală sperăm că va trece cândva! Avem grijă să existe viață și după?

"Situația economiei Greciei s-a deteriorat și continuă să se deterioreze. Criza se adâncește, va deveni din ce în ce mai adâncă, iar economia va intra în recesiune în 2020", a estimat marți Christos Staikouras.

Grecia, care a beneficiat de trei pachete de asistență financiară și își revine după o recesiune îndelungată, prognoza un avans al PIB-ului de 2,8%. Dar Staikouras a dat asigurări că scăderea activității economice va fi temporară, în schimb pagubele economice pe termen scurt vor fi semnificative.

Săptămâna trecută, premierul Kyriakos Mitsotakis anunțase că Guvernul va injecta zece miliarde de euro pentru a sprijini economia afectată de epidemie.

Banca Centrală a Greciei a înrăutățit prognoza de creștere a economiei în acest an de la 2,4% la 0%, din cauza efectelor negative ale pandemiei.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
recesiune