Banca Centrală a Austriei se așteaptă la o contracție economică de 3,2% în acest an

Banca Centrală a Austriei se așteaptă la o contracție economică de 3,2% în acest an
scris 31 mar 2020

Economia Austriei ar urma să se contracte cu 3,2% în acest an, pe baza unui scenariu referitor la un impact "moderat" al pandemiei de coronavirus, a anunțat marți Banca Națională a Austriei, adăugând că fiecare săptămână de izolare diminuează produsul intern brut anual cu peste două miliarde de euro, transmite Reuters.

Banca Națională a Austriei (ONB) a subliniat însă că prognoza sa cu privire la evoluția produsului intern brut se bazează pe ipoteza că majoritatea măsurilor de izolare, introduse pentru combaterea coronavirusului, vor fi eliminate în al doilea trimestru, scrie Agerpres.

Firea taie din nou din parcul auto al transportului public CITEȘTE ȘI Firea taie din nou din parcul auto al transportului public

"Prima estimare a cercetătorilor ONB arată un declin al PIB-ului real în Austria cu peste 3% conform unui scenariu moderat privind COVID-19", a declarat guvernatorul ONB, Robert Holzmann. "Dacă acest scenariu nu se va materializa, estimările vor trebui să fie revizuite în mod semnificativ în jos", a precizat Holzmann, adăugând că prognoza este supusă unui grad ridicat de incertitudine și că este prea devreme pentru a evalua n mod adecvat impactul pandemiei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
austria
economie