Guvernul Austriei ajută companiile cu 38 de miliarde de euro

Guvernul Austriei ajută companiile cu 38 de miliarde de euro
scris 18 mar 2020

Guvernul Austriei va cheltui până la 38 miliarde de euro pentru a ține companiile pe linia de plutire și a asigura locurile de muncă, a declarat miercuri cancelarul Sebastian Kurz, Cabinetul austriac adăugându-se altor guverne care furnizează fonduri pentru a contracara efectele cornavirusului, transmite Reuters.

Aproape 1.500 de persoane din Austria sunt infectate cu noul cornavirus și trei decese au fost confirmate până acum. Guvernul de la Viena a introdus controale la frontiere, a redus traficul aerian, a închis școlile și majoritatea magazinelor și a cerut populației să intre în carantină, scrie Agerpres.

DOCUMENT Constructorii cer modificarea legii astfel încât protecția socială a muncitorilor să fie extinsă și pe perioada stării de urgență CITEȘTE ȘI DOCUMENT Constructorii cer modificarea legii astfel încât protecția socială a muncitorilor să fie extinsă și pe perioada stării de urgență

"Vrem să facem tot ceea ce este posibil pentru a evita șomajul în masă. Având în vedere acest obiectiv, indiferent de ceea ce va fi nevoie, vom încerca să ne susținem oamenii", a spus Sebastian Kurz într-o conferință de presă.

Pe lângă pachetul de ajutoare economice în valoare de patru miliarde de euro anunțat deja, Guvernul de la Viena va oferi garanții de credit în valoare de nouă miliarde euro, 15 miliarde de euro sub formă de ajutoare de urgență pentru sectoarele economice grav afectate, precum companiile de distribuție, și amânarea unor taxe în valoare de 10 miliarde de euro.

Pachetul de 38 miliarde de euro este echivalent cu 9,5% din Produsul Intern Brut al Austriei în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
ajutor companii