Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, a rămas fără electricitate și căldură după atacuri ruse

Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, a rămas fără electricitate și căldură după atacuri ruse
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2024

Întreg orașul Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, a rămas fără curent electric și încălzire după bombardamentele ruse din timpul nopții, care "au avariat grav" infrastructura energetică, a anunțat pe Telegram primarul acestui oraș situat la frontiera cu Rusia, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Orașul este total lipsit de curent electric și din acest motiv sistemele de încălzire și de apă nu funcționează", a declarat Igor Terehov într-o înregistrare video postată pe Telegram, afirmând că atacul, întreprins "cu peste 20 de rachete", a fost "cel mai puternic" atac împotriva Harkovului de la începutul războiului.

VIDEO Metrorex, penalizat pentru întârzierile livrării trenurilor. Sumele depășesc 20 milioane de euro CITEȘTE ȘI VIDEO Metrorex, penalizat pentru întârzierile livrării trenurilor. Sumele depășesc 20 milioane de euro

Potrivit lui Terehov, apa curentă ajunge la locuitorii acestui oraș ce avea 1,5 milioane de locuitori înainte de război, însă "presiunea este minimă", scrie Agerpres.

Alte regiuni din Ucraina se confruntă de asemenea cu întreruperi de curent sau cu raționalizări. În orașul Odesa, din sud-vest, 260.000 de abonați au rămas fără curent. În orașul Hmelnițki, vest, până la 200.000 de persoane au fost afectate de întreruperi de curent, însă electricitatea a putut fi restabilită pentru majoritatea dintre acestea.

Regiunea Zaporojie, în sudul Ucrainei, a fost de asemenea lovită, însă autoritățile nu au identificat câți locuitori nu au curent.

O importantă centrală hidroelectrică a fost avariată, precum și un baraj, însă acesta nu riscă să cedeze.

viewscnt
Afla mai multe despre
harkov
ucraina