IKEA va plăti angajații din Rusia până în august

IKEA va plăti angajații din Rusia până în august
scris 9 mai 2022

Proprietarul magazinelor IKEA, Ingka Group, a prelungit perioada în care îi va plăti pe cei aproximativ 12.000 de angajați din Rusia cu trei luni, până în august, și ar putea continua să plătească lucrătorii și după aceea, a declarat directorul său de retail într-un interviu, transmite Reuters.

Cel mai mare brand de mobilă din lume a anunțat la începutul lunii martie că va închide temporar magazinele și va întrerupe aprovizionarea în Rusia, invocând întreruperea lanțului de aprovizionare și condițiile comerciale dificile din cauza invadării Ucrainei de către Rusia, scrie News.ro.

PROFIT NEWS TV George Grama, fondator Atlas Navi, o aplicație de navigație cu AI: Ne vom lansa atât în SUA, cât și în Europa. Concentrarea va fi pe orașele mari cu probleme de trafic CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV George Grama, fondator Atlas Navi, o aplicație de navigație cu AI: Ne vom lansa atât în SUA, cât și în Europa. Concentrarea va fi pe orașele mari cu probleme de trafic

La acel moment, compania a spus că tot personalul afectat va fi plătit, în ruble, cel puțin până în luna mai.

”Am reușit să prelungim acest lucru la șase luni. Continuăm să monitorizăm, să analizăm, să ne uităm la ceea ce se întâmplă și vom lua decizii pe măsură ce mergem mai departe”, a declarat Tolga Oncu, managerul de retail al Ingka, pentru Reuters.

Un val de companii occidentale au întrerupt operațiunile în Rusia din cauza invadării Ucrainei  de către Rusia și a sancțiunilor care au fost impuse împotriva Moscovei, iar un număr tot mai mare de companii au semnalat că vor părăsi țara pe termen nelimitat.

Unele companii, inclusiv McDonalds și Renault, au declarat că vor continua să plătească personalul din Rusia, deocamdată.

Rusia a avertizat că ar putea naționaliza întreprinderile străine care au suspendat operațiunile în țară.

IKEA operează printr-un sistem de franciză, Ingka fiind principalul francizat al Inter IKEA, care este, de asemenea, responsabilă de aprovizionare, iar în Rusia are 2.500 de angajați la trei fabrici.

Ingka, de asemenea, unul dintre cei mai mari proprietari de centre comerciale din lume, și-a păstrat până acum deschise cele 14 mall-uri din Rusia, sub marca ”MEGA”.

Oncu a refuzat să dea detalii despre sursa banilor pentru plata salariilor locale.

”Ne conformăm cu toate sancțiunile. Utilizăm activele pe care le avem (în Rusia)”, a spus el.

De asemenea, Oncu a refuzat să spună dacă Ingka se gândește să părăsească cu totul Rusia.

Ingka are 17 magazine în Rusia și un centru de distribuție. În ultimul său an fiscal, Rusia a fost a 10-a cea mai mare piață a companiei, cu vânzări cu amănuntul de 1,6 miliarde de euro, sau 4% din vânzările totale cu amănuntul.

Angajamentul de a prelungi plata salariilor cu încă trei luni se referă șa personalul Ingka și nu personalul Inter IKEA, a declarat un purtător de cuvânt al Ingka. Unii angajați au fost reatribuiți să lucreze cu returnări de mărfuri și întreținerea magazinelor, depozitelor și sistemelor.

Rusia numește acțiunile sale în Ucraina o ”operațiune specială.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
rusia