Inflația în Rusia, la cel mai ridicat nivel din noiembrie 2015

Inflația în Rusia, la cel mai ridicat nivel din noiembrie 2015
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2022

Rata inflației în Rusia a accelerat la 14,5% până pe 18 martie, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2015, fiind în creștere de la 12,54% în urmă cu o săptămână, a anunțat Ministerul Economiei, deprecierea rublei în urma sancțiunilor afectând semnificativ prețurile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Inflația a accelerat după ce rubla s-a depreciat în martie la un nivel record, iar cererea pentru o gamă largă de bunuri, de la alimente la mașini, a sporit în urma așteptărilor că prețurile lor vor crește și mai mult, scrie Agerpres.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Inflația săptămânală în Rusia a încetinit ușor la 1,93% în săptămâna ce s-a încheiat pe 18 martie, de la 2,09% în urmă cu o săptămână, astfel încât creșterea anuală a prețurilor de consum a ajuns la 7,67%, arată datele publicate de Institutul de Statistică (Rosstat).

În săptămâna încheiată pe 18 martie, au crescut prețurile la aproape toate produsele, de la alimente pentru copii la produse farmaceutice, iar prețurile la zahăr au urcat cu peste 13%, conform Rosstat.

Banca Centrală a Rusiei, care are ca obiectiv o rată anuală a inflației de 4%, a menținut luna aceasta dobânda de bază la 20%, în linie cu estimările analiștilor, și a avertizat asupra inflației ridicate și a declinului economiei. Instituția a precizat că inflația, principalul său domeniu de responsabilitate, va reveni la ținta sa de 4% în 2024, dar pentru 2022 nu a previzionat la ce nivel va ajunge creșterea prețurilor.

Analiștii estimează în acest an o rată a inflației de 20% și un declin al economiei de 8%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
inflatie
rusia