Lege pregătită: Avioanele de pasageri care încalcă spațiul aerian al Rusiei vor fi doborâte în anumite condiții

Lege pregătită: Avioanele de pasageri care încalcă spațiul aerian al Rusiei vor fi doborâte în anumite condiții
scris 11 ian 2019

Ministerul Apărării rus a pregătit un proiect de act normativ care permite doborârea avioanelor de pasageri în cazul în care acestea încalcă spațiul aerian al Federației Ruse, informează în ediția sa de vineri cotidianul Izvestia, citat de Radio Svoboda (Radio Free Europe/Radio Liberty- RFE/RL).

Documentul "cu privire la procedura de utilizare a armelor și echipamentului militar pentru protecția frontierei de stat a Federației Ruse în spațiul aerian al Federației Ruse" a fost deja postat pe site-ul guvernului de la Moscova, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ OFICIAL Papa Francisc vine în România anul acesta CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ OFICIAL Papa Francisc vine în România anul acesta

Conform textului citat, avioanele de pasageri care încalcă spațiul aerian al Rusiei ar putea fi doborâte în cazul în care nu reacționează la semnalele de avertizare și la focurile de avertisment și dacă zborul lor riscă să ducă la decese în masă, la catastrofe ecologice sau la un atac asupra unor obiective strategice.

Documentul prevede de asemenea că armata rusa ar trebui să reacționeze chiar și în cazul în care o aeronavă neidentificată se apropie la o distanță mai mică de 50 de kilometri de granița Federației Ruse.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
avion
rusia