Lukașenko merge în Rusia să-i ceară ajutorul lui Putin după deturnarea avionului Ryanair

Lukașenko merge în Rusia să-i ceară ajutorul lui Putin după deturnarea avionului Ryanair
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2021

Liderul autoritar al Belarus, Aleksandr Lukașenko, merge în Rusia pentru a cere ajutorul lui Vladimir Putin, urmând să se întâlnească cu acesta la reședința de la Marea Neagră, Soci, informează Euronews. Discuțiile au loc în contextul sancțiunilor anunțate de liderii UE, după ce Lukașenko a dispus deturnarea avionului Ryanair pentru arestarea jurnalistului Roman Protasevici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Discuțiile vor viza relațiile economice, după cum a precizat Kremlinul care a luat apărarea liderului de la Minsk, precizând că nu are niciun motiv să pună la îndoială explicațiile oficiale ale autorităților din Belarus care au pretins că avionul a fost forțat să aterizeze pe aeroportul din capitală din cauza unei așa-zise amenințări cu bombă, scrie Hotnews.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Nicio bombă nu a fost identificată la bordul aeronavei înregistrate în Polonia care efectua un zbor de la Atena la Vilnius. În plus,amenințarea cu bombă a venit după interceptarea avionului de către aviația militară.

În schimb, imediat după aterizare, jurnalistul Roman Protasevici și prietena sa, rusoaica Sofia Sapega, au fost arestați.

UE a dispus interzicerea folosirii spațiului său aerian de către Belarus și a făcut apel la ocolirea spațiului bielorus, mai toate companiile urmând recomandările Bruxelles-ului. Alte sancțiuni vizează sectorul economic.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
lukașenko
rusia