Ministrul ceh de Finanțe vrea o soluție generalizată de amânare a ratelor bancare cu șase luni

Ministrul ceh de Finanțe vrea o soluție generalizată de amânare a ratelor bancare cu șase luni
scris 30 mar 2020

Ministrul ceh de Finanțe, Alena Schillerova, vrea ca băncile să pună în aplicare o soluție generalizată de amânare cu șase luni a ratelor la creditele ipotecare, de consum și la cele ale companiilor, dând asigurări că legislația este pregătită pentru a fi prezentată săptămâna aceasta Guvernului, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Ideea amânării plăților este sprijinită de guvernatorul Băncii Centrale a Cehiei, Jiri Rusnok, care a declarat că creditorii pot absorbi pierderile dacă legislația adoptată este adecvată, scrie Agerpres.

Google își lansează serviciul de podcast-uri pe iOS CITEȘTE ȘI Google își lansează serviciul de podcast-uri pe iOS

Schillerova a declarat duminică, la o dezbatere organizată de postul de televiziune Prima TV, că este în contact cu Banca Centrală și se va consulta și cu Autoritatea Bancară Europeană (EBA).

"Vreau să propun o amânare a plăților, astfel încât pe o perioadă de șase luni să nu se plătească nimic", a declarat ministrul ceh de Finanțe, adăugând că a vorbit deja cu băncile în legătură cu aceste planuri, iar legislația ar urma să fie prezentată miercuri Guvernului.

Câteva bănci au implementat deja soluții de amânare a ratelor pe termen scurt, pentru oamenii sau firmele afectate de măsurile luate pentru a încetini răspândirea pandemiei. Autoritățile estimează că aproximativ 800.000 de cehi nu pot lucra în urma implementării măsurilor.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
alena schillerova
rate banci