Trei cetățeni bulgari, suspectați că au furat criptomonede de 5 milioane dolari

Trei cetățeni bulgari, suspectați că au furat criptomonede de 5 milioane dolari
scris 26 nov 2018

Autoritățile bulgare au arestat 3 persoane suspectate că au furat criptomonede în valoare de aproximativ 5 milioane de dolari, a anunțat luni ministerul bulgar de Interne, citat de Reuters.

Polițiștii au pus sechestru pe portofele electronice conținând monede virtuale în valoare de circa 3 milioane de dolari și au confiscat echipamentele folosite de suspecți.

Potrivit procurorilor, suspecții au cunoștințe foarte bune despre criptomonede și au folosit metode ingenioase pentru a orchestra furtul, precum și un software specializat.

Poroșenko a semnat un decret în vederea instaurării legii marțiale în Ucraina pe o perioadă de două luni CITEȘTE ȘI Poroșenko a semnat un decret în vederea instaurării legii marțiale în Ucraina pe o perioadă de două luni

La fața locului au fost găsite și mai multe carnete cu o serie de conturi, fictive și reale, utilizate la comiterea infracțiunii.

Conform unui raport al firmei americane de securitate cibernetică CipherTrace, furturile de criptomonede au atins aproximativ 1 miliard de dolari după primele nouă luni ale anului, mai mult decât triplu comparativ cu valoarea pagubelor estimată pentru întreg anul 2017.

Cel mai recent furt major a avut loc în Japonia, hackerii furând monede virtuale de pe platforma Zaif în valoare de circa 60 milioane de dolari.

În mai anul trecut, autoritățile de la Sofia au anunțat că au confiscat peste 200.000 de monede bitcoin, în valoare totală de aproximativ 500 milioane de dolari la cotațiile de atunci, în cadrul unei anchete privind presupuse fraude vamale, care a dus la arestarea a 23 de cetățeni bulgari.

Guvernul bulgar a refuzat să dea detalii în privința monedelor bitcoin confiscate, citând ancheta în curs, iar, ulterior, Procuratura a negat că a fi fost confiscate monede virtuale în cursul operațiunii.

La cotațiile curente, cele 200.000 de monede bitcoin valorează peste 750 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
furt criptomonede
suspecti
arestare
bitcoin
monede virtuale