Politicienii UDMR, întâlnire cu Viktor Orban: Se dorește prelungirea tronsonului autostrăzii M3 până la granița cu România

Politicienii UDMR, întâlnire cu Viktor Orban: Se dorește prelungirea tronsonului autostrăzii M3 până la granița cu România
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2017

UDMR a anunțat vineri, într-un comunicat de presă, că liderii Uniunii Democratice a Maghiarilor din România din administrația locală și județeană din Satu Mare s-au întâlnit, joi, cu premierul Ungariei, Viktor Orban, concluziile întrevederii fiind începerea proiectării prelungirii tronsonului autostrăzii M3 până la granița cu România, precum și un nou punct de trecere a frontierei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit sursei citate, proiecte precum operabilitatea punctelor de trecere a frontierei și sporirea măsurilor de siguranță rutieră sunt câteva din subiectele întâlnirii dintre Orban Viktor, premierul Ungariei, Seszták Miklós, ministrul Dezvoltării în Guvernul ungar și politicienii UDMR din județul Satu-Mare, scrie News.ro.

Întrevederea a avut loc joi, după inaugurarea bazinului de formare microregional din localitatea de frontieră Csenger.

„Recent, am adresat o interpelare ministrului român de Interne pentru a mă informa despre măsurile care vor fi luate în privința șirului de mașini care staționează pe distanțe kilometrice la punctele de trecere a frontierei și a timpului de așteptare exagerat de mare la controlul vamal. Răspunsul a venit imediat, însă, din partea Guvernului ungar, care a luat decizia de a suspenda controlul amănunțit și protocoalele de verificare introduse abia în aprilie la punctele de trecere a frontierei dintre Ungaria și România, reducând, astfel, semnificativ timpii de așteptare”, a afirmat deputatul UDMR Magyar Lóránd.

Reprezentanții UDMR au mai precizat că se conturează noi proiecte comune cu partenerii din Ungaria, precum conectarea parcului industrial din Csenger și Vetiș prin deschiderea unui nou punct de trecere peste frontiera de stat.

Un deputat dorește supraimpozitarea alimentelor și băuturilor cu un conținut mare de zahăr CITEȘTE ȘI Un deputat dorește supraimpozitarea alimentelor și băuturilor cu un conținut mare de zahăr

”Intenția Guvernului Ungariei de a deschide un nou punct de trecere a frontierei este importantă și din perspectiva faptului că acesta va asigura o alternativă de trecere a frontierei și poate ușura povara asupra celor existente dar, totodată, poate apropia și economia celor două județe transfrontaliere, Satu Mare și Szabolcs-Szatmár-Bereg”, a declarat, la rândul său, Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Primarul din Satu Mare, Kereskényi Gábor, a afirmat că a primit asigurări din partea guvernului ungar cu privire la faptul că se începe proiectarea prelungirii tronsonului autostrăzii M3 până la granița cu România.

„În ultimele două săptămâni, municipiul Satu Mare a primit două vești extrem de importante. Una dintre ele este Hotărârea de Guvern cu privire la exproprierile necesare în vederea construirii drumului de centură. Totodată, am primit asigurări din partea Guvernului ungar că se începe proiectarea prelungirii tronsonului autostrăzii M3 până la granița cu România, iar execuția proiectelor va fi finalizată chiar în acest an. Acest lucru înseamnă nu numai că se fluidizează traficul în municipiul reședință de județ, dar ne vom conecta mai repede decât oricând la rețeaua de autostrăzi din Europa, imediat după trecerea frontierei”, a subliniat Kereskényi Gábor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
m3
udmr
viktor orban