Polonia adoptă reguli pentru a-și proteja marile companii de preluări străine

Polonia adoptă reguli pentru a-și proteja marile companii de preluări străine
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2020

Guvernul de la Varșovia a aprobat reglementări menite să îngreuneze preluarea companiilor pe care Polonia le consideră de importanță strategică pentru economia sa de către investitori din afara Uniunii Europene, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reglementările fac parte din planul de salvare în valoare de 330 de miliarde de zloți (78,9 miliarde de dolari) adoptat de Executivul polonez, pentru a atenua potențialele daune provocate de pandemie asupra celei mai mari economii din Europa Centrală și de Est, arată Agerpres.

Grecia se gândește la reducerea taxelor pentru restaurante CITEȘTE ȘI Grecia se gândește la reducerea taxelor pentru restaurante

Ministrul Dezvoltării, Jadwiga Emilewicz, care a elaborat noile reglementări, a declarat că acestea vor fi obligatorii doi ani și se vor aplica în cazul companiilor publice, celor care produc software folosit în centralele energetice, transporturi și în sistemul de sănătate, precum și firmelor din energie, telecomunicații și apărare.

"Nu vrem să-i speriem pe investitori, ci doar să protejăm companiile poloneze împotriva preluărilor ostile, pe fondul deteriorării situației economice", a declarat Jadwiga Emilewicz.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
companii