Polonia adoptă reguli pentru a-și proteja marile companii de preluări străine

Polonia adoptă reguli pentru a-și proteja marile companii de preluări străine
scris 20 mai 2020

Guvernul de la Varșovia a aprobat reglementări menite să îngreuneze preluarea companiilor pe care Polonia le consideră de importanță strategică pentru economia sa de către investitori din afara Uniunii Europene, transmite Reuters.

Reglementările fac parte din planul de salvare în valoare de 330 de miliarde de zloți (78,9 miliarde de dolari) adoptat de Executivul polonez, pentru a atenua potențialele daune provocate de pandemie asupra celei mai mari economii din Europa Centrală și de Est, arată Agerpres.

Grecia se gândește la reducerea taxelor pentru restaurante CITEȘTE ȘI Grecia se gândește la reducerea taxelor pentru restaurante

Ministrul Dezvoltării, Jadwiga Emilewicz, care a elaborat noile reglementări, a declarat că acestea vor fi obligatorii doi ani și se vor aplica în cazul companiilor publice, celor care produc software folosit în centralele energetice, transporturi și în sistemul de sănătate, precum și firmelor din energie, telecomunicații și apărare.

"Nu vrem să-i speriem pe investitori, ci doar să protejăm companiile poloneze împotriva preluărilor ostile, pe fondul deteriorării situației economice", a declarat Jadwiga Emilewicz.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
polonia
companii