Polonia anunță că va candida pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2036

Polonia anunță că va candida pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2036
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 sep 2023

Polonia va candida pentru organizarea Jocurilor Olimpice de vară din 2036, a anunțat, miercuri, președintele polonez Andrzej Duda. Polonia va intra astfel în ring cu alți candidați, printre care Indonezia, Mexic și India, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Polonia, care a găzduit în această vară Jocurile Europene la Cracovia și Malopolska, nu a organizat niciodată o ediție a Jocurilor Olimpice, nici de vară, nici de iarnă, scrie News.ro.

Proiect PNL: Bonificații pentru plătitorii de impozit pe profit care îl achită la termen și nu au obligații fiscale restante CITEȘTE ȘI Proiect PNL: Bonificații pentru plătitorii de impozit pe profit care îl achită la termen și nu au obligații fiscale restante

"Aș dori să anunț, după consultări cu Comitetul Olimpic Polonez, cu ministrul Sportului și cu guvernul, că ambiția și intenția noastră este de a începe eforturile pentru a organiza Jocurile Olimpice de vară în 2036", a declarat Andrzej Duda într-o conferință de presă la Zakopane, în sudul Poloniei.

Comitetul Internațional Olimpic a atribuit organizarea JO din 2032 orașului Brisbane, în timp ce există deja mai mulți potențiali candidați interesați pentru ediția din 2036.

Mexic și Indonezia și-au exprimat oficial interesul, în timp ce o candidatură din partea Indiei pare aproape inevitabilă. Turcia, Ungaria și orașe din regiunea Golfului s-ar putea alătura, de asemenea,.

Parisul va găzdui Jocurile Olimpice de vară de anul viitor, în timp ce Los Angeles va găzdui JO din 2028.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
jo 2036