Polonia ar putea impune noi reguli pentru șoferii Uber. Mii de taximetriști au blocat circulația

Polonia ar putea impune noi reguli pentru șoferii Uber. Mii de taximetriști au blocat circulația
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 iun 2017

Polonia ar putea impune noi reguli Uber, relaxând, în același timp, condițiile pentru acordarea licențelor de taxi pe piața locală, a declarat prim-vicepremierul polonez Mateusz Morawiecki, citat de Reuters. Guvernul de la Varșovia vrea să găsească o soluție de compromis, în urma unui val de proteste împotriva activității ilegale a unor companii ce oferă servicii de transport persoane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Săptămâna trecută, mii de taximetriști au blocat circulația pe străzile din principalele orașe ale Poloniei, cerând Guvernului să ia măsuri împotriva șoferilor care oferă servicii de transport fără licență. Mai mulți protestari au aruncat cu excremente și acid în mașinile unor șoferi Uber.

“Vrem un compromis între industria taxiurilor și industria de ride-sharing”, a spus Morawiecki miercuri.

După informațiile Profit.ro, Uber a depus un amendament pentru a fi exceptată de la aplicarea prevederilor legii taximetriei CITEȘTE ȘI După informațiile Profit.ro, Uber a depus un amendament pentru a fi exceptată de la aplicarea prevederilor legii taximetriei

Uber, startup evaluat la 68 miliarde de dolari după primii șapte ani de activitate, a provocat schimbări în structura atent reglementată a industriei de taxi din foarte multe țări, însă s-a confruntat cu numeroase probleme de ordin legal și proteste din partea taximetriștilor, care acuză compania de concurență neloială.

Marți, șeful Uber, Travis Kalanick, a anunțat că se retrage temporar din funcție, una dintre măsurile prin care compania vrea să restabilească imaginea publică și încrederea investitorilor după o serie de controverse legate de cultura organizațională care au marcat activitatea companiei.

Decizia lui Kalanick a avut loc după o investigație de mai multe luni condusă de fostul procuror general al SUA Eric Holder, angajat de Uber pentru a analiza cultura și practicile de muncă din compania care oferă servicii de comandă a transporturilor prin întermediul unei aplicații de smartphone, în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală făcute de o fostă angajată.

Susan Fowler, care a lucrat timp de un an pentru Uber ca dezvoltator software, a descris, într-o postare pe blogul personal, o cultură internă bazată pe discriminare de gen. Fosta angajată spune că ea și alte colege au fost țința mai multor avansuri nedorite din partea șefilor, iar departamentul de resurse umane nu a luat nicio măsură pentru a remedia situația.

Dezvăluirile fostei angajate l-au determinat pe Kalanick să lanseze o investigație internă și să promită că va crește gradul de transparență cu privire la politicile companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
polonia
reguli
taximetristi