Uber datorează șoferilor din New York zeci de milioane de dolari după ce a calculat greșit comisoanele încă din 2014

Uber datorează șoferilor din New York zeci de milioane de dolari după ce a calculat greșit comisoanele încă din 2014
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 mai 2017

Compania americană Uber datorează zeci de milioane de dolari șoferilor din New York după ce a calculat greșit sumele datorate pentru curse timp de mai mulți ani, informează New York Post.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Uber a recunoscut că, din noiembrie 2014, a plătit greșit zeci de mii de șoferi din cauza unei erori contabile. Mai exact, Uber a calculat comisionul cuvenit companiei înainte de a deduce anumite sume, ceea ce a redus suma primită de șoferi pentru fiecare călătorie. Diferențele generate de calculul eronat au fost infime pentru fiecare cursă în parte, însă, având în vedere persistența erorii, Uber estimează că datorează, în medie, 900 de dolari fiecărui șofer afectat.

“Ne angajăm să plătim fiecărui șofer orice ban datorat – plus dobândă – cât de curând posibil. Ne străduim să recâștigăm încrederea șoferilor, iar acest lucru presupune transparență, respectarea promisiunilor și îmbunătățirea experienței Uber”, au declarat reprezntanții companiei.

FOTO Mercedes-Benz Romania atacă piața mașinilor electrice urbane cu noua familie „smart electric drive”. Care sunt prețurile pentru piața românească CITEȘTE ȘI FOTO Mercedes-Benz Romania atacă piața mașinilor electrice urbane cu noua familie „smart electric drive”. Care sunt prețurile pentru piața românească

Perioada recentă a fost una dificilă pentru Uber la nivel mondial, motiv pentru care președintele Jeff Jones a decis să renunțe la conducerea companiei după numai 6 luni. Deși scurtă, perioada în care Jones a condus Uber a fost plină de evenimente, de cele mai multe ori negative. Printre acestea se numără mai multe acuzații de hărțuire sexuală în cadrul companiei și un proces intentat de Waymo, divizia de mașini autonome a Alphabet.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
ridesharing
taxi
transporturi
soferi
contabiliate