Polonia încearcă să plafoneze salariile la Banca Națională

Polonia încearcă să plafoneze salariile la Banca Națională
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2019

Camera Inferioară a Parlamentului de la Varșovia a adoptat un act legislativ care plafonează salariile angajaților de la Banca Națională, sfidând un avertisment venit de la BCE potrivit căruia acest act legislativ ar putea limita independența Băncii Naționale, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Partidul Lege și Justiție (PiS), aflat la putere, a elaborat acest act legislativ după un scandal legat de remunerarea oficialilor Băncii Naționale, care a provocat îngrijorări în cadrul Guvernului cu privire la necesitatea de a evita critici în rândul opiniei publice înaintea alegerilor generale din toamnă, scrie Agerpres.

Noi reguli privind regimurile patrimoniale, inclusiv în caz de divorț, pentru cuplurile internaționale în 18 state UE CITEȘTE ȘI Noi reguli privind regimurile patrimoniale, inclusiv în caz de divorț, pentru cuplurile internaționale în 18 state UE

Miercuri, însă, Banca Centrală Europeană a dat publicității o opinie în care afirmă că orice reducere a remunerării angajaților Băncii Naționale nu ar trebui să afecteze capacitatea instituției de a angaja și păstra oameni. În plus, BCE a subliniat că sancțiunile pentru nerespectarea obligației de a dezvălui activele financiare nu ar trebui să constituie noi motive pentru demiterea unor membri ai boardului Băncii Naționale.

În mass media din Polonia au apărut informații cu privire la salariile excesive plătite apropiaților guvernatorului Băncii Naționale, Adam Glapinski. În replică, acesta a subliniat că nu a comis nici infracțiune și a dezmințit zvonurile că ar putea demisiona.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
salarii
banca nationala a poloniei