Președintele croat vrea să blocheze aderarea Finlandei și Suediei la NATO

Președintele croat vrea să blocheze aderarea Finlandei și Suediei la NATO
scris 19 mai 2022

Președintele croat Zoran Milanovic a declarat pentru un post de televiziune că îi va cere reprezentantului permanent al țării la NATO să voteze împotriva aderării Finlandei și Suediei la alianța transatlantică, relatează Kyiv Independent.

Președintele Croației, Zoran Milanovic, dorește ca țara sa să urmeze exemplul Turciei încercând să blocheze aderarea Suediei și Finlandei la NATO, potrivit Associated Press.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale

Milanovic se află într-o dispută verbală cu prim-ministrul croat Andrej Plenkovic cu privire la o serie de probleme, inclusiv dacă să susțină cererile de aderare NATO depuse de Suedia și Finlanda, scrie Hotnews.ro.

Viitoarea apartenență a celor două țări nordice la NATO va depinde de modificarea legii electorale a Bosniei și Herțegovinei, a spus el, adăugând că croații din Bosnia sunt „distruși” ca entitate politică.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea

De altfel, președintele croat a anunțat de la începutul lunii mai că va bloca, dacă va fi posibil, admiterea Suediei și Finlandei la NATO.

Milanović a avertizat, de asemenea, că îi va considera "trădători" pe toți cei din țara sa care ajută Suedia și Finlanda să se alăture Alianței fără ca guvernele occidentale să colaboreze într-un fel la reforma bosniacă aflată în așteptare.

viewscnt
Afla mai multe despre
croatia
nato
suedia
finlanda