Președinția Ucrainei l-a contractat pro-bono ca lobbyst și consultant la Washington pe fostul șef al Biroului de Sancțiuni Economice Internaționale al Trezoreriei SUA

Președinția Ucrainei l-a contractat pro-bono ca lobbyst și consultant la Washington pe fostul șef al Biroului de Sancțiuni Economice Internaționale al Trezoreriei SUA

Prima pagină a website-ului corporativ al casei de avocatură Morrison & Foerster LLP

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 30 mar 2022

Președinția Ucrainei a contractat firma americană de avocatură Morrison & Foerster LLP pentru a-i oferi consultanță și reprezentare în raporturile sale cu Guvernul Statelor Unite pe subiectul sancțiunilor economice internaționale împotriva Rusiei ca urmare a agresiunii împotriva Ucrainei, atât cele impuse de SUA, cât și cele dictate de UE și Marea Britanie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractul prevede că cei de la Morrison & Foerster LLP vor lucra 100% pro-bono pentru Președinția Ucrainei, Kievul nesuportând nici măcar cheltuielile avocaților americani, potrivit datelor Departamentului de Justiție de la Washington.

Romgaz a împrumutat 325 milioane euro de la Raiffeisen pentru preluarea subsidiarei ExxonMobil ce deține 50% din Neptun Deep CITEȘTE ȘI Romgaz a împrumutat 325 milioane euro de la Raiffeisen pentru preluarea subsidiarei ExxonMobil ce deține 50% din Neptun Deep

"Serviciile constau în oferirea de consiliere Președinției Ucrainei pe chestiuni de reglementare, inclusiv regimul de sancțiuni al SUA, UE și UK. Consilierea poate include analiza regimurilor de reglementare, contextualizarea de noi politici și acțiuni, îndrumări și asistență în raporturile cu Guvernul Statelor Unite și adaptarea la condiții noi. La solicitarea Președinției Ucrainei, poate fi oferită asistență pe aceleași teme și altor agenții ale Guvernului Ucrainei, printre care Ministerul Economiei, Ministerul Justiției și Ministerul Afacerilor Externe", relevă sursa citată.

De contract se va ocupa unul dintre partenerii Morrison & Foerster, John Smith, co-președinte al practicii de securitate națională al casei americane de avocatură. Smith a lucrat timp de peste 11 ani la Office of Foreign Assets Control (OFAC), departamentul Trezoreriei SUA care se ocupă cu implementarea embargourilor și a altor sancțiuni economice internaționale, fiind director al instituției în perioada 2015-2018. Anterior, el a lucrat la ONU, ca expert în cadrul comitetului de sancțiuni împotriva regimului taliban din Afganistan.

Profitul băncilor nu se reflectă și în salariile angajaților lor. Mulți câștigă sub 4.000 lei net pe lună. LISTA salariilor din sistem CITEȘTE ȘI Profitul băncilor nu se reflectă și în salariile angajaților lor. Mulți câștigă sub 4.000 lei net pe lună. LISTA salariilor din sistem

Aproape 30 de avocați se ocupă de spețe legate de securitatea națională la Morrison & Foerster, printre ei numărându-se foști înalți oficiali de la Trezorerie, Pentagon, Departamentul de Stat sau comunitatea de intelligence.

Din partea Kievului, legătura cu americanii este ținută de adjunctul cancelariei prezidențiale, Rostyslav Shurma, fost director financiar și de operațiuni al business-ului siderurgic al conglomeratului Metinvest, controlat de miliardarul ucrainean Rinat Ahmetov, cea mai mare companie privată din Ucraina, precum și CEO al combinatului Zaporizhstal din cadrul grupului. Shurma, numit șef adjunct la cancelaria președintelui Volodimir Zelenski în noiembrie 2021, și-a început cariera profesională ca analist financiar la Procter & Gamble și apoi la Boston Consulting.

Traian Băsescu a fost externat din spital CITEȘTE ȘI Traian Băsescu a fost externat din spital

Președintele SUA, Joe Biden, a convent recent împreună cu lideri europeni, în cursul unui apel telefonic, o continuare a sancțiunilor economice împotriva Moscovei, ca urmare a agresiunii militare a Fedrației Ruse asupra Ucrainei. El a discutat la telefon, timp ce aproape o oră, cu președintele francez Emmanuel Macron, premierii britanic Boris Johnson și italian Mario Draghi și cancelarul german Olaf Scholz.

”Liderii și-au afrmat determinarea de a continua să crească prețul plătit de către Rusia din cauza atacului său brutal asupra Ucrainei și să continue să ofere asistență de securitate Ucrainei, pentru ca ea să se apere”, a anunțat într-un comunicat Casa Albă, după convorbire.

viewscnt
Afla mai multe despre
sanctiuni economice rusia
sanctiuni federatia rusa
invazie rusia ucraina sanctiuni ue sua
importuri rusia ingrasaminte chimice