Primarul din Mariupol: Rușii au ucis în 2 luni mai mulți oameni decât naziștii în 2 ani

Primarul din Mariupol: Rușii au ucis în 2 luni mai mulți oameni decât naziștii în 2 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mai 2022

În timpul asediului de două luni a orașului-port ucrainean Mariupol, armata rusă a ucis de două ori mai mulți oameni decât naziștii în cei doi ani de ocupare a orașului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, susține primarul localității, Vadim Boicenko.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În doi ani, naziștii au ucis 10.000 de civili în Mariupol. Ocupanții ruși au ucis peste 20.000 de locuitori ai Mariupolului în două luni. Peste 40.000 de oameni au fost deportați forțat. Acesta este unul dintre cele mai grave genocide împotriva civililor din istoria modernă. Armata ne distruge cu intenție și fără milă orașul și locuitorii săi”, a spus Boicenko, conform ukrinform.net, preluat de News.ro.

CFR anunță că perioada de gratuitate a biletelor ”Help Ukraine” a fost prelungită CITEȘTE ȘI CFR anunță că perioada de gratuitate a biletelor ”Help Ukraine” a fost prelungită

Consiliul local a subliniat că "Ruscismul este fascismul secolului XXI”. "Omenirea a plătit un preț mare pentru victoria asupra fascismului în ultimul secol. Dacă nu ne unim astăzi și nu oprim acest rău, prețul de data aceasta poate fi mult mai mare", afirmă edilul.

Agresiunea Rusiei a provocat una dintre cele mai mari catastrofe umanitare la Mariupol. Invadatorii bombardează locuitorii neînarmați și blochează ajutorul umanitar.

Docherii olandezi refuză să descarce un petrolier cu motorină rusească CITEȘTE ȘI Docherii olandezi refuză să descarce un petrolier cu motorină rusească

Primarul din Mariupol a spus anterior că de la începutul invaziei ruse până la 20.000 de civili au fost uciși în oraș. Potrivit Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, la Mariupol au fost înregistrate 13 crematorii mobile rusești pentru curățarea străzilor de cadavrele civililor morți. Invadatorii încearcă să identifice și să distrugă toți potențialii martori ai atrocităților rusești.

Peste 100.000 de civili rămân în Mariupol.

viewscnt
Afla mai multe despre
razboi rusia ucraina
victime mariupol
civili ucisi mariupol