Producătorul rus de arme Kalașnikov se lansează în producția de drone kamikaze

Producătorul rus de arme Kalașnikov se lansează în producția de drone kamikaze
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2023

Producătorul rus de arme Kalașnikov, fabricantul celei mai utilizate puști de asalt din lume, a declarat vineri că lansează o nouă divizie pentru producția de drone kamikaze - una dintre armele cheie folosite în războiul din Ucraina, relatează The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce forțele ucrainene au folosit vehicule aeriene fără pilot (UAV) occidentale - israeliene și turcești - cu o eficiență mortală în primele luni ale războiului, Rusia a început să folosească drone Shahed fabricate în Iran, căutând în același timp să își sporească propria producție, scrie News.ro.

Decizie a Tribunalului în cazul Euroins CITEȘTE ȘI Decizie a Tribunalului în cazul Euroins

Uzina Kalașnikov, cu sediul la Ijevsk, este cel mai mare producător rus de arme automate și artilerie ghidată.

"Principala sarcină a diviziei este producția de complexe cu muniție ghidată. Complexele sunt concepute pentru distrugerea de înaltă precizie a țintelor terestre inamice individuale și de grup, la distanță", precizează compania într-un comunicat.

Uzina Kalașnikov, numită după Mihail Kalașnikov, creatorul puștii de asalt AK-47, va produce, de asemenea, lansatoare, tehnologie de control, cercetare și dezvoltare.

Liderul de la Kremlin a declarat luna trecută că industria rusă a dronelor ar putea ajunge în curând la o valoare de peste 12 miliarde de dolari, odată ce va fi pus în aplicare un plan de stimulare a producției. Vladimir Putin a cerut o creștere a producției de drone, iar prim-vicepremierul Andrei Belousov a declarat că până la sfârșitul anului 2026, Rusia ar trebui să fie capabilă să producă 18.000 de drone pe an.

"În 2024, vom fi capabili să creștem de câteva ori numărul de UAV-uri produse pe nișa noastră tradițională - muniție ghidată și drone de recunoaștere", a declarat vineri președintele Kalașnikov, Alan Lușnikov, dar nu a oferit cifre, potrivit Reuters.

Dronele - care, într-o primă formă, au fost folosite de Statele Unite în fosta Iugoslavie în anii 1990 - au devenit un instrument important pentru armata fiecărei mari puteri, colectând informații, dar și distrugând ținte.

Ucraina a declarat vineri că Rusia a lansat 31 de drone împotriva sa în timpul nopții, în timp ce Moscova a raportat că două drone din Ucraina au lovit orașul Krasnodar din sudul Rusiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
kalașnikov
drone