Record de încălțăminte exportată de Turcia, inclusiv spre România

Record de încălțăminte exportată de Turcia, inclusiv spre România
scris 3 feb 2020

Turcia a exportat anul trecut 277 milioane perechi de pantofi, în creștere cu 11,2% în ritm anual, suma rezultată de pe urma acestor exporturi atingând valoarea record de 932 milioane de dolari, în creștere cu 4,6% comparativ cu 2018, arată datele publicate luni de agenția de presă Anatolia.

Rusia a fost principala piață cu exporturi în valoare de 106 milioane de dolari, aproximativ 11,3% din totalul exporturilor, urmată de Irak (70 milioane de dolari), Germania (59 milioane de dolari), Arabia Saudită, Spania și România (cu exporturi în valoare de 39,4 milioane dolari), arată Agerpres.

FOTO Turcia vrea propria marcă auto: președintele Erdogan a prezentat primele două mașini electrice CITEȘTE ȘI FOTO Turcia vrea propria marcă auto: președintele Erdogan a prezentat primele două mașini electrice

China este o altă țară care a cumpărat mai mulți pantofi din Turcia. Exporturile spre țara asiatică au crescut cu 168%, însă volumul exporturilor (1,9 milioane dolari) a fost relativ scăzut comparativ cu țările din top 10.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
incaltaminte