Rusia anticipează că fluxurile comerciale cu China vor ajunge la 200 de miliarde de dolari în 2024

Rusia anticipează că fluxurile comerciale cu China vor ajunge la 200 de miliarde de dolari în 2024
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mai 2022

Rusia a declarat sâmbătă că se așteaptă ca fluxurile de mărfuri cu China să crească, iar comerțul cu această țară să atingă 200 de miliarde de dolari până în 2024, în condițiile în care Moscova se confruntă cu o izolare din ce în ce mai mare de Occident, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

China a refuzat să condamne acțiunile Rusiei în Ucraina și a criticat sancțiunile occidentale fără precedent asupra Moscovei.

Docherii olandezi refuză să descarce un petrolier cu motorină rusească CITEȘTE ȘI Docherii olandezi refuză să descarce un petrolier cu motorină rusească

Cele două țări și-au consolidat relațiile în ultimii ani, inclusiv anunțând în februarie un parteneriat ”fără limite”.

”Suntem concentrați pe atingerea obiectivului stabilit de șefii de stat, de a aduce cifra de afaceri comercială bilaterală la 200 de miliarde de dolari până în 2024”, a declarat Georgi Zinoviev, șeful primului departament pentru Asia al Ministerului rus de Externe, pentru agenția de presă Interfax.

Autoritățile ucrainene: O nouă groapă comună a fost descoperită în regiunea Kiev CITEȘTE ȘI Autoritățile ucrainene: O nouă groapă comună a fost descoperită în regiunea Kiev

”În plus, sugerăm că atingerea acestei cifre ambițioase mai devreme decât era planificat este foarte posibilă”, a spus Zinoviev.

În condițiile în care comerțul cu Rusia este afectat de sancțiuni, Zinoviev a spus că este nevoie de timp pentru a se adapta. El a spus că lupta Chinei cu Covid-19 din ultimele săptămâni este, de asemenea, un factor care ar putea complica eforturile.

”Firmele chineze rămân interesate să-și extindă prezența în Rusia, pentru care se deschid oportunități suplimentare având în vedere plecarea unor companii occidentale”, a spus Zinoviev.

Prima navă cu porumb ucrainean a plecat din Portul Constanța CITEȘTE ȘI Prima navă cu porumb ucrainean a plecat din Portul Constanța

El a recunoscut riscul unei acțiuni secundare cu care s-ar putea confrunta companiile chineze dacă ar ajuta Rusia să eludeze sancțiunile, dar a spus că este probabil totuși o creștere semnificativă a cooperării.

”Este clar că în situația actuală mulți operatori economici chinezi trebuie să fie precauți, având în vedere probabilitatea unor sancțiuni secundare. Sunt convins că partenerii noștri și noi vom putea folosi situația actuală pentru interesele noastre comune și vom debloca pe deplin potențialul unei creșteri semnificative a cooperării în toate domeniile”, a spus Zinoviev.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia china
rusia china parteneriat
rusia china schimburi comerciale