Rusia încetinește viteza de internet a giganților IT care nu au reprezentanță locală

Rusia încetinește viteza de internet a giganților IT care nu au reprezentanță locală
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2021

Moscova este pregătită pentru dialog cu companiile IT străine asupra unor posibile interdicții pentru cele care nu au reprezentanță oficială în Rusia până la sfârșitul anului, așa cum prevede legea. Până acum, giganții IT din Occident erau amenințați cu închiderea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Companiile vor fi blocate doar ca ultimă soluție, a relatat luni agenția Interfax, citând autoritatea de reglementare de stat a comunicațiilor. Este o mică diferență față de cererile făcute luna trecută de autoritatea de reglementare Roskomnadzor ca 13 companii străine de tehnologie și în mare parte firme americane să fie înființate în Rusia până la 1 ianuarie, în caz contrar se vor confrunta cu posibile restricții sau interdicții absolute, scrie Agerpres, preluând Reuters.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Din martie, Rusia a încetinit viteza Twitter, ca acțiune punitivă pentru că această rețea de socializare nu a șters conținut pe care Moscova îl consideră ilegal. Twitter neagă că permite utilizarea platformei sale pentru a promova un comportament ilegal.

Între timp, Google cu compania-mamă Alphabet și Facebook se confruntă în această lună cu procese în instanța rusă pentru încălcări repetate ale aceleiași legislații. Niciuna dintre aceste companii nu a răspuns solicitărilor pentru a comenta despre anunțul datelor de judecată.

Legea privind înființarea birourilor de reprezentanță în Rusia a intrat în vigoare la 1 iulie și vizează giganții străini social media, precum și companiile de tehnologie cu peste 500.000 de utilizatori zilnic.

„Încetinirea (traficului - n.r.) și blocarea nu sunt ceva pe care vrem să le aplicăm în principiu”, a declarat șeful adjunct al Roskomnadzor, Vadim Subbotin, pentru Interfax. „Este o ultimă soluție atunci când alte argumente nu mai funcționează”, a precizat el.

„Dacă companiile nu reușesc să deschidă reprezentanțe în țara noastră până la termenul limită, nu înseamnă că vom începe imediat să luăm măsuri împotriva lor. Înseamnă că de la 1 ianuarie vom începe să ne gândim la asta”, a mai spus el.

Potrivit lui Subbotin, Roskomnadzor este pregătit să se angajeze în dialog cu companiile ce arată că lucrează pentru a se conforma legislației.

Cererea Roskomnadzor de luna trecută a oferit doar câteva detalii despre exact ceea ce companiile sunt obligate să facă și a vizat unele care au deja birouri în Rusia. Analiștii afirmă că legislația este lipsită de claritate.

Subbotin a declarat luni că textul legii descrie toate cerințele suficient de detaliat și că firmelor li s-a acordat suficient timp.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
it
internet